Ko "odreši kesu" može da helikopterom dođe na posao u ovoj zgradi na Novom Beogradu! (FOTO)

Objekat se sastoji iz četiri kule, povezane atrijumom, do čijih bi vrhova zaposlene trebalo da povezuje 13 liftova - četiri VIP i devet panoramskih, a cena je prava sitnica

  • 2

Najpoznatije beogradsko "Potemkinovo selo", luksuzni poslovni kompleks u Bloku 23 na Novom Beogradu, odmah pored auto-puta, koji na svom krovu ima helidrom, uskoro bi moglo da dobije novog vlasnika, koji će radove na zgradi posle osam godina privesti kraju.

NEKRETNINE ZA "BOGOVE": Kvadrat solitera u Hong Kongu košta 8 miliona dolara!

Od luksuza da na posao dolazi helikopterom budućeg vlasnika deli minimum 26,5 miliona evra! Tolika je bar početna cena za čuveni "Beta 23 ofis park", koji je zbog stečaja firme otišao na doboš.

S obzirom na to da se 2009. godine o "Beta 23 ofis parku" govorilo kao o investiciji vrednoj 80 miliona evra, početna cena je tek trećina te cifre i iznosi 500 evra po kvadratu.

Poziv za javno nadmetanje, koji je objavljen danas, razrešio je misteriju sudbine ove moderne palate u Bloku 23, čiju izgradnju javno oko budno prati već devet godina.

Razlog tome pre svega je helidrom na njenom krovu, dodatak kakav nijedna beogradska zgrada još uvek nema.

Spoljašnji deo zgrade brzo je bio gotov, ali su svi radovi već 2009. neobjašnjeno stali. Propeleri nikada nisu zahučali nad Bulevarom Arsenija Čarnojevića, a od investitora nisu dobijeni jasni odgovori šta će se sa ovim kompleksom desiti.

Printskrin: google.maps

Spekulisalo se da su za zgradu zainteresovani strani investitori, ali da su svi mahom odbijeni zbog nedovoljno visoke cene.

Početna cifra koju će budući vlasnik morati da ponudi iznosi 26.475.578 evra, a za samo učešće u licitaciji pri ruci će morati da ima preko 10,5 miliona evra. Ukoliko zainteresovanih kupaca bude više, cena objekta će svaki put rasti za 100.000 evra.

Za ogroman novac koji je u igri dobila bi se prva zgrada AAA klase u ovom delu Evrope, veličine 52.604 kvadratna metra.

Objekat se sastoji iz četiri kule, povezane atrijumom, do čijih bi vrhova zaposlene trebalo da povezuje 13 liftova - četiri VIP i devet panoramskih.

Printskrin: Bing Maps

Bilo je predviđeno da se ispred zgrade nađe svojevrsni trg, a ispod nje garaža sa 550 parking mesta, s tim što čak i za parkiranje postoje VIP usluge. U prizemlju i na galeriji trebalo je da se nađu raznovrsni prateći sadržaji, poput kongresne sale, prijavnice, kafeterije, knjižare, banke...

Naravno, zgrada je najviše intrigirala zbog helidroma prečnika 26 metara, koji je "biznis eliti" trebalo da omogući da u zgradu stupe u velikom stilu.

Da li će ijedna od ovih zamisli biti ostvarena, odlučiće novi vlasnik. Javno nadmetanje zakazano je za 23. oktobar.

HELIDROM, A NE HELIODROM

Iako se aerodrom sa koga sleću i poleću helikopteri često naziva heliOdrom, pravilno je reći helidrom. U reči helikopter krije se grčka reč "heliks" koja znači spirala ili vrtenje, dok reč "helios" označava sunce i nema veze sa ovom letelicom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA