Zaustavite rat, a ne izbeglice: U Beogradu održana mirovna akcija povodom Svetskog dana mira (FOTO)

Mirovna akcija je organizovana zbog zatvaranja granica, podizanje žičanih ograda, progona i deportacija izbeglica

  • 6

Povodom Svetskog dana mira danas je u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu održana mirovna akcija "Zaustavite rat, a ne izbeglice".

ŽENE PROTIV NASILJA NA SAV GLAS: Ni jedna žena manje, ni jedna mrtva više! (FOTO) (VIDEO)

Akcija se održala u crnini i ćutanju u organizaciji "Žena u crnom".

Foto: Telegraf

U toku današnjeg dana, mirovne akcije će biti održane i u Leskovcu, Kruševcu, Pljevljima, Kotoru, Tuzli, Zagrebu i Ljubljani.

Mirovna akcija je organizovana zbog zatvaranja granica, podizanje žičanih ograda, progona i deportacija izbeglica. Takođe, i protiv prodaje oružja u zaraćenim područjima od strane država Zapadnog Balkana, ratnog profiterstva, organizovanog kriminala, eksploatacije izbeglica, rasizma, ksenofobije i rasističke propagande prema izbeglicama.

Foto: Telegraf

Okupljeni su protestovali i protiv kršenja međunarodnih konvencija o izbeglicama i neokolonijalne politike Zapada i diktatorskih režima u Trećem svetu.

Solidarnost, odgovornost, podrška izbeglicama, pre svega ženama i deci, glavni su zahtevi koji su se čuli tokom akcije u Beogradu.

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Op cvrc gevezn zajn

    21. septembar 2017 | 14:06

    Svi vi koji ste stajali na protestu da prime po 20 iu+zbeglica i da brinu o njima, da se meni skinu sa grbače.

  • PP

    21. septembar 2017 | 16:58

    Intereestano kako ova NVO Zene u crnom u Srbiji imaju samo pefromanse za zrtve Srebrenice, za azilante iz drugih krajeva sveta, a nikada nisu imali performans i da odaju postu za ubijene Srbe u Oluju, za ubijene Srbe od strane OVK i NATO 1999 godine, za ubijene Srbe u BIH u okolini Srebrenice.

  • NN

    21. septembar 2017 | 22:27

    Para jedino ako skrenu il psihicki se razbole da otvore granice za Arape koji su u Evropi samo dok se nezavrsi rat na Africkom kontinentu u drzavama koje su osnovali.Zapad Severa cela Evropa je prebukirana rasom Árabe Azijske Indijske i u velikom broju rasa da Evropskog kontinenta nemaju svoja vlasnistva stanove kuce lokale firme kola don potomci Arapa Azijanata Indijanaca imaju Firme Stanove Kuce Kola Kapitale koji nisu njihovi i njima nepripadaju jos plus novac trose u luksuzne Arapske Hotele na Africkom kontinentu tako da bi uskratili potomcima Arapa Indijanaca Azijanata jer evropskoj rasi vise skoro nemaju esta da uskrate tako da su vise protiv potomci njhove rase da im nebi uskratili negó oni stosu rasno sa Evropskog kontinenta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA