Protest studenata u Beogradu: Filolozi traže šesti rok i manje školarine

Podsećaju da se poslednjim odlukama fakulteta direktno krši zakon, budući da je u Zbirci propisa naznačeno da je fakultet obavezan da izmene školarine i cenovnika usluga za narednu školsku godinu objavi najkasnije četiri meseca pre početka nove školske godine

  • 5

Studenti Filološkog fakulteta u Beogradu danas su protestovali u dekanatu tog fakulteta gde su ponovili zahteve koji se odnose na školarine i šesti ispitni rok.

Milena (19) će upisati fakultet bez prijemnog. Ne, ona nema vezu, ali ima 5 nagrada sa republičkih takmičenja

Zahteve su izneli dekanu fakulteta, te najavili nastavak protesta i sutra.

Cena školarine od 15.000 dinara za sve apsolvente, odnosno 10.000 dinara za produžene master studije i šesti ispitni rok za neograničeni broj ispita su već poznati zahtevi koji se i ovog puta nalaze na listi studenata.

U saopštenju studenti Filološkog fakulteta protive se odlukama koje je donelo Nastavno-naučno veće 18. septembra i zahtevaju da one budu poništene, a s obzirom da ih "višestruko pogađaju u novčanom smislu".

Podsećaju da se poslednjim odlukama fakulteta direktno krši zakon, budući da je u Zbirci propisa naznačeno da je fakultet obavezan da izmene školarine i cenovnika usluga za narednu školsku godinu objavi najkasnije četiri meseca pre početka nove školske godine.

Foto-ilustracija: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Studenti su zatražili da im se na zahteve odgovori večeras, a nakon protesta održali su sastanak na kojem je bilo reči o radikalizaciji protesta, ako njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Tanjugov novinar je u prostorijama fakulteta pokušao da iz dekanata fakulteta dobije odgovor ili komentar o protestu studenata, ali nam je najpre telefono, a zatim i u ličnom kontaktu rečeno da se za odgovor obratimo mejlom.

Na pitanja poslata mejlom, međutim, nismo dobili odgovor.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brale

    25. septembar 2017 | 19:20

    Ma nekima ne vredi ni 66 rokova.

  • Milka R.

    25. septembar 2017 | 21:09

    Njima je sve skupo i da je dzabe studirali bi 15god.. samo da nerade nista!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA