Postavljena 40. rampa za osobe sa invaliditetom na teritoriji opštine Rakovica

- Pomenuti projekat pokrenuli smo pre 3 godine sa ciljem da se olakša svakodnevni život sugrađanima kojima su i najosnovnije aktivnosti predstavljale veliki problem

  • 0

Direktor JP "Gradsko stambeno" Nikola Kovačević, u u društvu narodne poslanice Dušice Stojković posetio je danas u 10 časova zgradu u ulici Luke Vojvodića broj 69, ispred koje je postavljena 40. rampa za osobe sa invaliditetom na teritoriji opštine Rakovica, u okviru projekta "Beograd bez barijera".

- Inicijativa za postavljanje rampe našem preduzeću upućena je od strane lokalnih odbornika SNS-a, što predstavlja nastavak inače odlične saradnje koju smo i do sada imali sa odbornicima i poslanicima ove stranke sa teritorije rakovičke opštine, ističu u ovom preduzeću i dodaju:

- Pomenuti projekat pokrenuli smo pre 3 godine sa ciljem da se olakša svakodnevni život sugrađanima kojima su i najosnovnije aktivnosti predstavljale veliki problem. Do sada smo širom grada postavili više od 200, a do kraja godine, ispunićemo postavljene ciljeve i izgraditi 250 rampi. U cilju da na najbolji način odgovorimo potrebama sugrađana, rampe smo postavljali na osnovu zahteva stanara, svuda gde su za to postojali tehnički uslovi, koje je neophodno ispuniti zbog bezbednosti korisnika.

Foto: Promo

- Dosadašnja praksa i razgovori sa stanarima pokazali su da osim osobama sa invaliditetom, rampe umnogome pomažu i majkama sa malom decom i kolicima, kao i starijim sugrađanima koji se otežano kreću. Kao društveno odgovorno preduzeće, planom i programom poslovanja izdvajamo sredstva za ovaj projekat, čija je realizacija za Beograđane u potpunosti besplatna. Kovačević je prilikom posete rampi razgovarao sa okupljenim stanarima i nakon toga istakao da su povratne reakcije korisnika rampi ali i građana uopšte, jasan pokazatelj da treba da nastavimo da radimo na ovom i sličnim projektima, u cilju stvaranja sigurnijeg i bezbednijeg Beograda - istakao je Nikola Kovačević, direktor JP "Gradsko Stambeno".

Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA