Besplatan program korektivne gimnastike za mališane sa Savskog venca (FOTO)

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović juče je obišla grupu mališana tokom časa korektivne gimnastike

  • 0

Početkom prošle nedelje devedeset mališana sa Savskog venca krenulo je na časove korektivne gimnastike u DKC Majdan, u okviru besplatnog programa za uzrast od 1. do 4. razreda osnovne škole, koji je opština Savski venac organizovala u saradnji sa Fizio centrom.

Vežbe se odvijaju nekoliko puta nedeljno, a deca su podeljena u više manjih grupa, kako bi terapeuti mogli što kvalitetnije da sprovode predviđeni program. Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović juče je obišla grupu mališana tokom časa korektivne gimnastike.

- Interesovanje za ovaj program je veliko, a pokrenuli smo ga upravo na inicijativu roditelja. Naime, sproveli smo anketu u osnovnim školama na teritoriji naše opštine i pitali smo roditelje šta je to što je deci najpotrebnije. Oni su se opredelili za korektivnu gimnastiku, a u narednom periodu planiramo da uključimo i decu predškolskog uzrasta, kao i malo starije osnovce, u ovaj program. Tokom juna i septembra opština Savski venac je, u saradnji sa Fizio centrom, organizovala besplatne preglede za decu, u prostorijama DKC Majdan. Preglede posture tela dece vršio je doktor specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije iz Fizio centra - rekla je Irena Vujović, naglašavajući da je briga za najmlađe jedan od prioriteta, kao i da će sve buduće aktivnosti opštine biti usmerene ka njihovim potrebama.

Foto: Promo

Fizioterapeut Fizio centra Filip Vojšek istakao je da u današnje vreme deca nisu fizički dovoljno aktivna i da previše vremena provode u sedećem položaju, koji je veoma pogodan za stvaranje deformiteta, naročito kičmenog stuba.

Foto: Promo

- Nakon obavljenih pregleda dobili smo veoma loše rezultate, gde je kod 85 odsto dece indikovana korektivna gimnastika, koja nema alternativu. Na osnovu izvršenih specijalističkih pregleda i utvrđenih deformiteta, napravljen je individualni plan korektivnih vežbi za mališane kojima je korekcija posture potrebna, a koji naši terapeuti sprovode tokom časova u DKC Majdan.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA