Nezaboravno druženje na dečjoj pijaci na Kaleniću (FOTO)

Najveće interesovanje izazvao je dolazak glavnih junaka crtanog filma "Patrolne šape", koji su se fotografisali i družili sa decom

  • 0

Plato pijace "Kalenić" danas je bio mali da ugosti brojne mališane predškolskih ustanova i učenike osnovnih škola sa opštine Vračar. Ova jedinstvena manifestacija otvorena je u prisustvu Ivana Soča, direktora JKP "Gradske pijace" i Radmile Sarić, zamenice predsednika GO Vračar.

Održana Dečija pijaca na Omladinskom trgu pijace Zemun (FOTO)

- Posebno mi je drago što smo ove jeseni od početka školske godine imali već dve Dečije pijace. Vrlo je važno da deci ukažemo na značaj konzumacije zdrave hrane i bavljenja sportom, koji predstavljaju presudan faktor za pravilan razvoj mladog organizma - izjavio je Ivan Sočo, direktor JKP "Gradske pijace" i dodao da će događaji, koji privlače decu i mlade roditelje sigurno postati tradicionalne manifestacije preduzeća.

Mali trgovci na karavan tezgama izložili su najbolje kreacije, rukotvorine, likovne radove, igračke, knjige, dok su se na sceni smenjivale pesme, recitacije, pozorišne predstave i plesne koreografije, koje su pripremili vrtići i osnovne škole, zajedno sa vaspitačima i učiteljima. Najveće interesovanje izazvao je dolazak glavnih junaka crtanog filma "Patrolne šape", koji su se fotografisali i družili sa decom.

Foto: Promo

U organizaciji JKP "Gradske pijace" i GO Vračar na dečijoj pijaci predstavili su se Muzej Grada Beograda, Kulturno-umetničko društvo "Zora", vrtići "Srećkolino", "Mića i Aćim", "Nada Purić", "Sveti Sava", OŠ "Vladislav Ribnikar", "Jovan Miodragović", "Dušan Dugalić", "Sveti Sava", "Kralj Petar II Karađorđević", "Svetozar Marković", "Siniša Nikolajević", edukativni centar "May Flower" i Javni akvarijum i tropikarijum.

Foto: Promo

Današnji događaj organizovan je u okviru manifestacije "Dani Evropske baštine", koja je deo evropskog Saveta Evrope i Evropske Komisije, kojom se svakog septembra, po istim principima i simbolima, predstavlja nasleđe kao zajednička baština naroda, raznolikost kultura, tradicije i običaja, a ove godine se održava pod sloganom "Nasleđe i priroda: lepeza mogućnosti".

Foto: Promo

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA