Evropska i svetska neurohirurgija u Beogradu 2020. godine (FOTO)

Ovo je velika čast za Udruženje neurohirurga Srbije i veliko priznanje rezultata našeg rada u evropskim i svetskim okvirima

  • 1

Beograd će 2020. godine biti domaćin jubilarnog kongresa Evropske asocijacije neurohirurških udruženja (European Association of Neurosurgical Societies /EANS/). Organizacija ovog naučnog skupa vrhunskog međunarodnog značaja poverena je Udruženju neurohirurga Srbije, na čelu sa prof. dr Lukasom Rasulićem.

Siniša Mali: Beograd je dečja prestonica Evrope (FOTO)

Odluka je doneta na sastanku Evropske asocijacije neurohirurških udruženja 3. oktobra 2017. u Veneciji, gde je Beograd izabran u oštroj konkurenciji između Hamburga, Roterdama i Jerusalima.

Kandidatura Udruženja neurohirurga Srbije za EANS kongres 2020. pod nazivom "Trendovi, uvidi i inovacije: Neurohirurgija mimo tehnologije" dobila je ubedljivu većinu glasova predstavnika svih nacionalnih neurohirurških udruženja Evrope i četrdeset individualnih članova, eminentnih neurohirurga iz celog sveta.

Foto: Promo

- Ovo je velika čast za Udruženje neurohirurga Srbije i veliko priznanje rezultata našeg rada u evropskim i svetskim okvirima, pre svega u kontekstu edukacije, međunarodne naučne saradnje i razmene stručnih iskustava. Nije prvi put da organizujemo međunarodne skupove u oblasti neurohirurgije, ali kongres Evropske asocijacije neurohirurških udruženja 2020. godine je od izuzetnog značaja.

Foto: Promo

Očekujemo preko 3000 učesnika, među kojima će biti i vodeći svetski eksperti. To je otprilike kao da u Beograd dovodimo Formulu 1 i Olimpijadu u neurohirurgiji. Zahvaljujem svim kolegama koji su uložili ogroman trud u pripremu naše kandidature, kao i svim relevantnim institucijama Republike Srbije koje su su nas podržale, i Turističkoj organizaciji i Kongresnom birou Srbije na svesrdnoj pomoći.

Uspeh Beograda značajan je za čitav region, a tome je bitno doprinela intenzivna saradnja koju ostvarujemo kroz Udruženje neurohirurga jugoistočne Evrope. Daćemo sve od sebe da kongres EANS 2020. organizujemo na najbolji mogući način, nastavljajući da afirmišemo srpsku neurohirurgiju na međunarodnoj sceni - rekao je prof. dr Lukas Rasulić, predsednik Udruženja neurohirurga Srbije i predsednik Udruženja neurohirurga jugoistočne Evrope.

Foto: Promo

- Nikada ranije nismo imali ovako ubedljiv ishod glasanja za organizaciju EANS kongresa. Pobeda Beograda je više nego zaslužena, zahvaljujući višegodišnjim aktivnostima i postignućima Udruženja neurohirurga Srbije u međunarodnoj neurohirurškoj zajednici - rekao je prof. dr Andre Grotenhuis, predsednik Evropske asocijacije neurohirurških udruženja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    5. oktobar 2017 | 13:59

    Konačno nada da ćemo uhvatiti priključak za Evropom. Odlična vest kako za našu neurohirurgiju, tako i za celu medicinu. Sve čestitke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA