≫ 

Slavite nešto i planirali ste da ispalite vatromet? Obavezno pre toga skoknite u MUP, da vam zabava ne bi presela

Srbi su se poslednjih godina sa puškaranja i pucanja iz pištolja preorjentisali na vatromet

  • 11

Jedan od sugrađana je Beokom servisu prijavio vatromet koji je video u nedelju uveče na Dorćolu jer ga je zanimalo kako se i za kakve prilike dodeljuje dozvola za ispaljivanje vatrometa u Beogradu.

Baterije, vatromet, sijalice i još 8 stvari koje ne smete da bacate u đubre

ZA DOBRO JUTRO: Dok smo spavali, propustili smo nebo iznad Moskve, koje je gorelo i bilo najlepše na svetu (VIDEO)

- Prilikom organizovanja događaja, ukoliko se koriste pirotehnička sredstva, specijalni efekti, razne vrste energenata, potrebno je prijaviti MUP-u, Sektoru za vanredne situacije, koji izdaje rešenje za korišćenje gore navedenih sredstava - glasio je odgovor Beokom servisa koji je preneo "Blic".

Srbi su se poslednjih godina sa puškaranja i pucanja iz pištolja preorjentisali na vatromet. Bezbedniji su i lepši, ali bi od njihove buke trebalo zaštititi kućne ljubimce, koji se mogu uplašiti.

Ali ipak bi trebalo da znate da kad nešto slavite, između zvanja gostiju i kupovine pića, treba da skoknete i do MUP-a, da i njima saopštite lepe vesti.

Prema Zakonu o javnom redu i miru u članu 17. Paljenje pirotehničkih proizvoda ili pucanje stoji da ko paljenjem pirotehničkih proizvoda narušava javni red i mir ili ugrožava sigurnost građana - kazniće se novačnom kaznom od 10.000 do 50.000 dinara ili radom u javnom interesu od 40 do 120 časova.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA