Slučaj trovanja đaka: Vlasnik keteringa pušten iz pritvora

Čeka se dopunski izveštaj Gradskog zavoda za veštačenje, nakon čega će se doneti dalja odluka u kom pravcu će teći istraga

  • 4

Branislav Paunović, vlasnik preduzeća "Catering&Bake", osumnjičen da je u četiri beogradske osnovne škole njegova firma distribuirala obroke od kojih je došlo do trovanja 149 đaka, pušten je juče iz pritvora u kojem je bio od 6. oktobra, pišu Novosti.

Trovanje đaka u beogradskim školama: Tužilaštvo traži pritvor od 30 dana za vlasnika keteringa

MASOVNO TROVANJE DECE U BEOGRADSKIM ŠKOLAMA: Svi su ovo pojeli, pa završili u bolnici!

Rešenje je, kako piše ovaj list, doneto pošto su saslušani svi predloženi svedoci, a pritvor mu je bio određen da ne bi uticao na njih.

Prema informacijama ovog lista, u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu čekaju dopunski izveštaj Gradskog zavoda za veštačenje, nakon čega će se doneti dalja odluka u kom pravcu će teći istraga.

Njemu se na teret stavlja krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda. Prema krivičnoj prijavi, sumnja se da su sporni pripremljeni obroci dostavljeni u periodu od 2. do 3. oktobra.

Foto: pixabay.com

Reč je o školama "Braća Baruh", "Veljko Dugošević", "Vojvoda Mišić" i "Radojka Lakić". Prema prvim analizama Gradskog zavoda za javno zdravlje, uzrok trovanja je bakterija stafilokoka pronađena u špagetama bolonjeze.

Gradskom zavodu za javno zdravlje je prijavljeno 149 slučajeva sa simptomima mučnine, povraćanja i dijareje kod učenika mlađih razreda iz šest osnovnih škola. Srećom, deca su imala blaže simptome i nijedno nije zadržano u bolnici.

Daljinac

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda

    21. oktobar 2017 | 20:23

    Da li je moguce da firma koja je mesecima u blokadi, moze da posluje, da ucestvuje na tendrima za skolske ustanove gde su uslovi rigoroni. Koja mu je banka dala garanciju? Kako je prosao na tenderu? Svakom svom dobavljacu je ostao duzan, sad je i u procesu tuzbi pred nasim sudovima. U kojoj je to drzavi mocuce?

  • Febo

    21. oktobar 2017 | 19:41

    Auu, a mi mislili osudice ga debelo...

  • казанџија

    21. oktobar 2017 | 19:57

    Деца су крива што су јела а НИСУ знала да храна није исправна

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA