≫ 

Najvažnija akcija za klince održana u Rakovici (FOTO)

JP "Gradsko stambeno" već deset godina, u školama širom Beograda, organizuje ovu predstavu

  • 0

Divna akcija u organizaciji JP "Gradsko stambeno", "Lift nije igračka" održana je u osnovnoj školi "France Prešern" u ulici Stanka Paunovića 45, na opštini Rakovica. Akcija ima za cilj da edukuje najmlađu populaciju našeg glavnog grada kako bi liftove u stambenim zgradama koristili na bezbedan način.

Radili su 6 godina zajedno, da bi njihova zgrada imala najlepši ulaz u Beogradu: Pobedili su! (FOTO)

"Lift nije igračka" je predstava osmišljena za decu u kojoj je glavni akter Vila Liftvila koja mališanima na zabavan, i njima razumljiv način, objašnjava koja pravila treba da slede kad koriste prevozno sredstvo koje se nalazi u zgradama.

JP "Gradsko stambeno" već deset godina, u školama širom Beograda, organizuje ovu predstavu.

- Zadovoljstvo nam je što možemo i ove godine da nastavimo sa edukativnim predstavama "Lift nije igračka" za naše najmlađe, na teritoriji svih deset gradskih opština. Za ponos je što je ovo čak deseta godina kako se bavimo edukacijom dece na jedan krajnje zanimljiv način - izjavili su iz preduzeća JP "Gradsko stambeno" za Telegraf.rs.

Edukacija dece putem ovakve predstave bitna je, ne samo za mališane, već i za sve građane Beograda.

Predstava za mališane Foto: Promo

- Junaci ove predstave trude se da imaju zanimljiv prilaz deci kako bi oni kroz igru i kviz, naučili kako da pravilno i bezbedno koriste lift, šta da čine ukoliko se lift zaglavi, i šta nikada u liftu ne smeju da rade - kažu iz ovog preduzeća.

Povodom jubilarne desete godine koliko traje ova akcija, JP "Gradsko stambeno" pokloniće mališanima predstavu koja će biti organizovana na potpuno drugačije nego sve do sada.

- Imaćemo jedno specijalno izdanje predstave "Lift nije igračka" koja treba da objedini nekoliko segmenata našeg poslovanja, a to su održavanje higijene zgrade, priča o bezbednom i pravilnom korišćenju liftova, ali tu je i održavanje i očuvanje fasade, kao i svih drugih zajedničkih delova stambene zgrade. Predstava će se održati u 14. novembra u 12 časova u Pionirskom gradu - navode iz Gradskog stambenog.

Znanje mališana koje steknu putem ove edukativne akcije, pomoći će i samim stanarima zgrada.

Mališani dobijaju poklone nakon predstave "Lift nije igračka " Foto: Promo

- Cilj ove predstave je da deca steknu znanja koja će im pomoći da na lepši i bolji način brinu o svojoj zgradi, i da ta znanja prenose, kako svojim komšijama tako i drugim vršnjacima i starijima. Ulažući u edukaciju dece jednog dana dobićemo, nadamo se, generacije koje će na bolji način da brinu o zajedničkom životnom prostoru - kažu iz Stambenog.

EDUKACIJA JE NAJVAŽNIJA

Edukativne predstave su veoma bitne za mlade generacije, što pokazuje činjenica da se škole rado odazivaju na akcije koje organizuje ovo preduzeće. Tokom ovih deset godina, predstave su se održavale u oko 80 škola.

Osnovna škola "Franc Prešern" je samo jedna od mnogih u kojima su najmlađi članovi uživali uz junake predstave "Lift nije igračka".

- Ovo što radi JP "Gradsko stambeno" je jako značajno za decu jer oni kroz edukativnu predstavu uče kako bezbedno da koriste lift, i kako da se snađu, i da budu bez panike ako dođe do nepredviđenih situacija. Ovaj način učenja mimo učionice je odličan za decu jer oni na taj način brže, bolje i duže pamte naučeno. Mi smo kao škola otvoreni za saradnju, za sve radionice koje organizuje grad Beoograd, koje osnažuju dečiju ličnost, kao i ove koje govore o bezbebednosti učenika, jačaju građansku negu i kulturu kako dece tako i nas odraslih - Biljana Blagojević, direktorka osnovne škole "France Prešern".

Jedan od većih problema sa kojima se suočavaju građani Beograda u svojim zgradama, jesu liftovi koji se često kvare. Svakako da jedan od glavnih razloga jeste dotrajalost ovih prevoznih sredstava, ali neretko je njihova neispravnost posledica neadekvatne upotrebe samih stanara. Iz tog razloga ovakve akcije su značajne za sve stanovnike glavnog grada, jer služe kao podsetnik da treba da čuvamo liftove kao i druge delove zgrada, kao što čuvamo sopstveni stan.

Daljinac

(I.Vlajković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA