0

Najvažnija akcija za klince održana u Rakovici (FOTO)

JP "Gradsko stambeno" već deset godina, u školama širom Beograda, organizuje ovu predstavu

Divna akcija u organizaciji JP "Gradsko stambeno", "Lift nije igračka" održana je u osnovnoj školi "France Prešern" u ulici Stanka Paunovića 45, na opštini Rakovica. Akcija ima za cilj da edukuje najmlađu populaciju našeg glavnog grada kako bi liftove u stambenim zgradama koristili na bezbedan način.

Radili su 6 godina zajedno, da bi njihova zgrada imala najlepši ulaz u Beogradu: Pobedili su! (FOTO)

"Lift nije igračka" je predstava osmišljena za decu u kojoj je glavni akter Vila Liftvila koja mališanima na zabavan, i njima razumljiv način, objašnjava koja pravila treba da slede kad koriste prevozno sredstvo koje se nalazi u zgradama.

JP "Gradsko stambeno" već deset godina, u školama širom Beograda, organizuje ovu predstavu.

- Zadovoljstvo nam je što možemo i ove godine da nastavimo sa edukativnim predstavama "Lift nije igračka" za naše najmlađe, na teritoriji svih deset gradskih opština. Za ponos je što je ovo čak deseta godina kako se bavimo edukacijom dece na jedan krajnje zanimljiv način - izjavili su iz preduzeća JP "Gradsko stambeno" za Telegraf.rs.

Edukacija dece putem ovakve predstave bitna je, ne samo za mališane, već i za sve građane Beograda.

Predstava za mališane Foto: Promo

- Junaci ove predstave trude se da imaju zanimljiv prilaz deci kako bi oni kroz igru i kviz, naučili kako da pravilno i bezbedno koriste lift, šta da čine ukoliko se lift zaglavi, i šta nikada u liftu ne smeju da rade - kažu iz ovog preduzeća.

Povodom jubilarne desete godine koliko traje ova akcija, JP "Gradsko stambeno" pokloniće mališanima predstavu koja će biti organizovana na potpuno drugačije nego sve do sada.

- Imaćemo jedno specijalno izdanje predstave "Lift nije igračka" koja treba da objedini nekoliko segmenata našeg poslovanja, a to su održavanje higijene zgrade, priča o bezbednom i pravilnom korišćenju liftova, ali tu je i održavanje i očuvanje fasade, kao i svih drugih zajedničkih delova stambene zgrade. Predstava će se održati u 14. novembra u 12 časova u Pionirskom gradu - navode iz Gradskog stambenog.

Znanje mališana koje steknu putem ove edukativne akcije, pomoći će i samim stanarima zgrada.

Mališani dobijaju poklone nakon predstave "Lift nije igračka " Foto: Promo

- Cilj ove predstave je da deca steknu znanja koja će im pomoći da na lepši i bolji način brinu o svojoj zgradi, i da ta znanja prenose, kako svojim komšijama tako i drugim vršnjacima i starijima. Ulažući u edukaciju dece jednog dana dobićemo, nadamo se, generacije koje će na bolji način da brinu o zajedničkom životnom prostoru - kažu iz Stambenog.

EDUKACIJA JE NAJVAŽNIJA

Edukativne predstave su veoma bitne za mlade generacije, što pokazuje činjenica da se škole rado odazivaju na akcije koje organizuje ovo preduzeće. Tokom ovih deset godina, predstave su se održavale u oko 80 škola.

Osnovna škola "Franc Prešern" je samo jedna od mnogih u kojima su najmlađi članovi uživali uz junake predstave "Lift nije igračka".

- Ovo što radi JP "Gradsko stambeno" je jako značajno za decu jer oni kroz edukativnu predstavu uče kako bezbedno da koriste lift, i kako da se snađu, i da budu bez panike ako dođe do nepredviđenih situacija. Ovaj način učenja mimo učionice je odličan za decu jer oni na taj način brže, bolje i duže pamte naučeno. Mi smo kao škola otvoreni za saradnju, za sve radionice koje organizuje grad Beoograd, koje osnažuju dečiju ličnost, kao i ove koje govore o bezbebednosti učenika, jačaju građansku negu i kulturu kako dece tako i nas odraslih - Biljana Blagojević, direktorka osnovne škole "France Prešern".

Jedan od većih problema sa kojima se suočavaju građani Beograda u svojim zgradama, jesu liftovi koji se često kvare. Svakako da jedan od glavnih razloga jeste dotrajalost ovih prevoznih sredstava, ali neretko je njihova neispravnost posledica neadekvatne upotrebe samih stanara. Iz tog razloga ovakve akcije su značajne za sve stanovnike glavnog grada, jer služe kao podsetnik da treba da čuvamo liftove kao i druge delove zgrada, kao što čuvamo sopstveni stan.

Daljinac

(I.Vlajković)

Tagovi: Deca, đaci, Edukacija, JP Gradsko stambeno, Lift, Lift nije igračka, Osnovna škola, Predstava, Rakovica, Škola, Stambena zgrada, učenici, zgrada

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Žestok udes na Novom Beogradu: Jedna osoba na reanimaciji, povređeno još dvoje

Beograd ponovo živi: Veliki broj domaćih i stranih izvođača zabavljaće publiku na Enter festivalu (FOTO)

Za četiri godine izgrađeno 1.134 stana za izbeglice, u februaru useljenje u naselje Kamendin (FOTO)

Grad Beograd nema odgovornost za rad privatnih vrtića, ali će posle masovnog trovanja dece biti pooštreni kriterijumi

Događaj koji je promenio srpsku istoriju: Smrt dečaka u centru Beograda odjeknula je celim svetom, narod naučila da se izbori za slobodu

Jutro u Beogradu osvanulo sa sudarom: Prevrnuo se automobil kod buvljaka, dečak pao s bicikla na Mostu na Adi (FOTO)

Skandal u Beogradu: Deca u privatnom vrtiću dobila salmonelu, roditelji moraju da plate za sve dane kada dete nije dolazilo (FOTO)

Potukli se zbog parkinga, pa čoveku odgrizao uvo: Bizarni incident na Zelenom vencu

Kosovka devojka je stvarno postojala i bila je prava beogradska lepotica

10 minuta pljuska bilo je dovoljno da Miljakovac dobije jezero: Voda prelazi preko točkova, vozila se jedva kreću (VIDEO)

Poplavljena železnička stanica u Rakovici: Cela je pod vodom, putnici su bili zarobljeni, oluci polupani (FOTO)

Na jednoj od najstarijih pijaca u gradu, održan je jedinstveni spektakl - 15. Beogradski noćni market

Buktinja na Mostu na Adi: Izgoreo automobil nasred kolovoza

Vozovi polaze sa pet različitih stanica u Beogradu: Detaljno uputstvo sa kojih lokacija možete da putujete i kako do njih

Zapalilo se nebo nad Autokomandom: Trominutna buka trgla građane u stanovima (VIDEO)

Bili smo na Glavnoj železničkoj stanici dan pošto je sa nje otišao poslednji voz za Bar: Evo šta smo tamo zatekli (VIDEO) (FOTO)

Ni kiša nije mogla da rastera Srbe sa Mundijalskog trga: Zagrljajima i pesmom slavila se pobeda nad Kostarikom u Beogradu (FOTO)

Pitali smo vas da nam prognozirate rezultat utakmice Srbija - Kostarika: Odgovori su urnebesni (VIDEO)

Sudar kod Ade Ciganlije: Povređene tri devojke

Žena upala u šaht na gradilištu i izlomila se: Vatrogasci je izvlačili

Kada padne kiša, ovom beogradskom naselju ne može da se priđe od vode: Neplanska gradnja uzrok svih problema

Coka i dalje samuje u kavezu ZOO vrta: DNK analiza će pokazati da li je ova predivna životinja vuk ili pas

Beogradski fantom iz opere obmanuo je sve: Bio je miljenik glumaca i pevača, a sada je strašna istina izašla na videlo (FOTO)

Nikada se više neće čuti zvuk sirene sa Glavne železničke stanice: Uz pesmu "A sad adio" otišao je poslednji voz za Bar. Ovo je kraj jedne ere (VIDEO)

Svi idu na Adu, ali na ovom mestu je još bolje da provedete leto u Beogradu (VIDEO)

Crni oblaci nad prestonicom slute ponovni potop! Voda do kolena na Karaburmi, Voždovcu i Zvezdari (FOTO)

Beogradsko naselje pliva u kanalizaciji, jadni ljudi hodaju po ogradama jer im je voda iznad pojasa. Širi se nesnosan smrad! (VIDEO)

Lila kao iz kabla u Beogradu! Kolaps bio u celom gradu, automobili mileli, ulice blokirane (FOTO)

Statistika poražavajuća po pripadnice lepšeg pola: Zašto u Beogradu preko 90.000 dama nema partnera?

Prelepa maturantkinja iz Mladenovca poslednji put viđena u 4 ujutru: Posle toga joj se gubi svaki trag, očajni otac nas moli za pomoć (FOTO)

Vatrogasac preminuo na beogradskom aerodromu

Zdravlje Beograđana na prvom mestu, ponosimo se kvalitetom vode: Gradonačelnik pohvalio reakciju Vesića

Beograd uputio pomoć Smederevskoj Palanci posle nezapamćenog nevremena: Vesić najavio maksimalnu podršku gradskih vlasti (FOTO)

Beograd u svetu ima 5 gradova pobratima, a neke od tih veza traju duže od pola veka

Avion hitno prizemljen na beogradski aerodrom: Putnici divljali i bili agresivni tokom leta

Čvrsta guza sevala Beogradom: Prošetala samo u tangama, svima ispale vilice kada su videli seksi crnku (FOTO)

Japanac video mačo Beograđanina sa "opasnom" tetovažom i jedva se suzdržao da mu ne otkrije koliko su ga zeznuli

Beogradski noćni market po prvi put na pijaci "Zvezdara"

Najavljen muzički spektakl u Topčiderskom parku

Uradili smo eksperiment posle lažne dojave i pitali stručnjaka da li je metan smrtonosan: Spomenuo je kravlje gasove i objasnio nam sve (VIDEO)

Pašće onaj ko je poslao lažni SMS o metanu u beogradskoj vodi: Oglasio se Goran Vesić o glasinama kojima je raširena panika (VIDEO)

Panika u celom Beogradu zbog uzbune o ispuštanju otrova u pijaću vodu: Otkrili smo šta je istina