0

Najvažnija akcija za klince održana u Rakovici (FOTO)

JP "Gradsko stambeno" već deset godina, u školama širom Beograda, organizuje ovu predstavu

Divna akcija u organizaciji JP "Gradsko stambeno", "Lift nije igračka" održana je u osnovnoj školi "France Prešern" u ulici Stanka Paunovića 45, na opštini Rakovica. Akcija ima za cilj da edukuje najmlađu populaciju našeg glavnog grada kako bi liftove u stambenim zgradama koristili na bezbedan način.

Radili su 6 godina zajedno, da bi njihova zgrada imala najlepši ulaz u Beogradu: Pobedili su! (FOTO)

"Lift nije igračka" je predstava osmišljena za decu u kojoj je glavni akter Vila Liftvila koja mališanima na zabavan, i njima razumljiv način, objašnjava koja pravila treba da slede kad koriste prevozno sredstvo koje se nalazi u zgradama.

JP "Gradsko stambeno" već deset godina, u školama širom Beograda, organizuje ovu predstavu.

- Zadovoljstvo nam je što možemo i ove godine da nastavimo sa edukativnim predstavama "Lift nije igračka" za naše najmlađe, na teritoriji svih deset gradskih opština. Za ponos je što je ovo čak deseta godina kako se bavimo edukacijom dece na jedan krajnje zanimljiv način - izjavili su iz preduzeća JP "Gradsko stambeno" za Telegraf.rs.

Edukacija dece putem ovakve predstave bitna je, ne samo za mališane, već i za sve građane Beograda.

Predstava za mališane Foto: Promo

- Junaci ove predstave trude se da imaju zanimljiv prilaz deci kako bi oni kroz igru i kviz, naučili kako da pravilno i bezbedno koriste lift, šta da čine ukoliko se lift zaglavi, i šta nikada u liftu ne smeju da rade - kažu iz ovog preduzeća.

Povodom jubilarne desete godine koliko traje ova akcija, JP "Gradsko stambeno" pokloniće mališanima predstavu koja će biti organizovana na potpuno drugačije nego sve do sada.

- Imaćemo jedno specijalno izdanje predstave "Lift nije igračka" koja treba da objedini nekoliko segmenata našeg poslovanja, a to su održavanje higijene zgrade, priča o bezbednom i pravilnom korišćenju liftova, ali tu je i održavanje i očuvanje fasade, kao i svih drugih zajedničkih delova stambene zgrade. Predstava će se održati u 14. novembra u 12 časova u Pionirskom gradu - navode iz Gradskog stambenog.

Znanje mališana koje steknu putem ove edukativne akcije, pomoći će i samim stanarima zgrada.

Mališani dobijaju poklone nakon predstave "Lift nije igračka " Foto: Promo

- Cilj ove predstave je da deca steknu znanja koja će im pomoći da na lepši i bolji način brinu o svojoj zgradi, i da ta znanja prenose, kako svojim komšijama tako i drugim vršnjacima i starijima. Ulažući u edukaciju dece jednog dana dobićemo, nadamo se, generacije koje će na bolji način da brinu o zajedničkom životnom prostoru - kažu iz Stambenog.

EDUKACIJA JE NAJVAŽNIJA

Edukativne predstave su veoma bitne za mlade generacije, što pokazuje činjenica da se škole rado odazivaju na akcije koje organizuje ovo preduzeće. Tokom ovih deset godina, predstave su se održavale u oko 80 škola.

Osnovna škola "Franc Prešern" je samo jedna od mnogih u kojima su najmlađi članovi uživali uz junake predstave "Lift nije igračka".

- Ovo što radi JP "Gradsko stambeno" je jako značajno za decu jer oni kroz edukativnu predstavu uče kako bezbedno da koriste lift, i kako da se snađu, i da budu bez panike ako dođe do nepredviđenih situacija. Ovaj način učenja mimo učionice je odličan za decu jer oni na taj način brže, bolje i duže pamte naučeno. Mi smo kao škola otvoreni za saradnju, za sve radionice koje organizuje grad Beoograd, koje osnažuju dečiju ličnost, kao i ove koje govore o bezbebednosti učenika, jačaju građansku negu i kulturu kako dece tako i nas odraslih - Biljana Blagojević, direktorka osnovne škole "France Prešern".

Jedan od većih problema sa kojima se suočavaju građani Beograda u svojim zgradama, jesu liftovi koji se često kvare. Svakako da jedan od glavnih razloga jeste dotrajalost ovih prevoznih sredstava, ali neretko je njihova neispravnost posledica neadekvatne upotrebe samih stanara. Iz tog razloga ovakve akcije su značajne za sve stanovnike glavnog grada, jer služe kao podsetnik da treba da čuvamo liftove kao i druge delove zgrada, kao što čuvamo sopstveni stan.

Daljinac

(I.Vlajković)

Tagovi: Deca, đaci, Edukacija, JP Gradsko stambeno, Lift, Lift nije igračka, Osnovna škola, Predstava, Rakovica, Škola, Stambena zgrada, učenici, zgrada

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Kolaps u Beogradu: Triatlon zatvorio jedan deo grada, Trka boja drugi

3 novine u JKP "Parking sevis" koje su vozači jedva čekali, prva aplikacija koja uskoro stiže je samo jedna od njih

Nestaju tablice sa automobila u Batajnici: Lopovi ih stavljaju, sipaju benzin na pumpama i beže (FOTO)

Oboren tinejdžer na Zelenom vencu: "Beogradska košnica" jedna od kritičnih tačaka gde stradaju pešaci

Vozio je 180 na sat Novim Beogradom i sleteo sa puta, od siline udarca automobil se skoro raspao (FOTO)

Divlja gradnja predstavlja opasnost i ugrožava bezbednost: Inženjerska komora Srbije podržava sprečavanje nelegalno podignutih objekata

Zmije kod vrtića na Zvezdari, ponovo: Roditelji ih viđaju na putu i kod prozora dok ostavljaju decu, a niko ne zna čiji je plac na kom je žarište

"Tiršova 2" će doneti novi koncept, deca će provoditi vreme kao u igraonici, a primati terapiju: Evo kako će izgledati dečija bolnica

Zašto je postalo sasvim normalno i "ispravno" da se iživljavamo nad kontrolorima Busplusa?

U lančanom sudaru kod aerodroma Nikola Tesla povređene 3 osobe: Udes dva auta i kombija blokirao saobraćaj

Drama na beogradskom mostu: Vandali bacili limenku na pun tramvaj i razbili mu prednje staklo. Vozač je povređen (VIDEO)

Puklo je toliko jako da su svi potrčali napolje: Udes na Dorćolu uznemirio stanare (FOTO)

Haos kod Mostarske petlje: Otkačila se bandera i blokirala trole, saobraćaj u zastoju

Vučić ima samo reči hvale za gradonačelnika Beograda: Zoran Radojičić je svoj život posvetio deci (VIDEO)

Vesić naložio hitno uklanjanje grafita sa kukastim krstom

U dva uzastopna udesa kod Arene jedan auto buknuo u plamen: Veliki zastoj na auto-putu (FOTO SA LICA MESTA)

Fašistički pozdrav i svastike u centru Beograda (FOTO SA LICA MESTA)

Marku je sedmi razred počeo tako što niko nije želeo da sedi s njim u klupi jer je siromašan: Svakodnevno trpi nasilje i dirljivo opisuje šta radi dok ga zlostavljaju

Ministarstvo odbrane više ne može da koristi zgradu hotela Bristol: Vojne porodice će dobiti adekvatan smeštaj

Beogradski metro će ići ispod Save? Novi planovi za najveći projekat u prestonici

Položen kamen temeljac za moderni poslovni centar "Navigator 2". Vesić: Pomažemo svima koji žele da investiraju u Beograd (FOTO)

Norvežani napustili lep život i velike plate, pa se preselili u Beograd: Ovde su pravili svadbu, planiraju čak da pokrenu i biznis kod nas (FOTO)

Nesreća na gradilištu u centru Beograda: Muškarac pao u okno lifta

Pred ponoć se čula nesnosna škripa na Novom Beogradu: Ljudi izašli da vide šta je, a tramvaj se preprečio posred bulevara (FOTO)

Kako je jedna bandera jednostavno nikla u beogradskoj zgradi: Bez ikakvog plana, na papirima je nema, sama se pojavila?! (FOTO)

Automobil izgoreo nasred benzinske pumpe na Novom Beogradu: Za dlaku izbegnuta velika tragedija (FOTO SA LICA MESTA)

Proširenje terminala, remont piste, smanjenje buke: Šta će sve da se menja na beogradskom aerodromu?

Od Hitlera "s ljubavlju": Poklon koji je Firer dao Beogradu i dalje postoji i često mu se divimo

Objavljen je spisak najjeftinijih gradova u Evropi i evo na kom se mestu nalazi Beograd

Dete upalo u šaht na Zrenjaninskom putu, suvozač umro u kolima u Vojislava Ilića: U Beogradu se za sat vremena naređale nesreće (FOTO)

Haos u Beogradu pred utakmicu Crvena Zvezda-Napoli: Autokomanda zatvorena, vrvi celi grad

Bahati Crnogorac opet bezobrazno pokazuje svoj "nerad": To što ima najjaču tablicu ne pomaže pri izbegavanju kazne za parkiranje (FOTO)

Nova zabrana stupa na dužnost: 1. januara 2020. godine će se u potpunosti promenti vaš odlazak u prodavnicu (FOTO)

U Beogradu se danas pravi drugačija pica i služi samo "srk kafa": Ugostiteljima stižu Italijani i ove stvari ne smeju da im posluže

Vandali uništili čuvenu poslastičarnicu u Beogradu, komšije gnevne: "To je zato što je Goranac". A vlasnik ne zna da li je namerno ili slučajno (FOTO)

Poražavajuće fotografije spomenika vojnicima uništenog na stogodišnjicu proboja Solunskog fronta: Od skulpture Svetog Đorđa ostali samo šrafovi (FOTO)

U Kini će biti potpisana dva veoma važna ugovora za Beograd, Vesić najavljuje: Pored obilaznice, stižu i novi električni autobusi

Zbog ovog murala slikar je pre 34 godine proveo veče u pritvoru: Prvi legalno oslikani zid uništili su vandali, a sada mu je vraćen sjaj

Autobus oborio bolesno dete i devojku koja je bila njegov pratilac: Hitna pomoć odvezla povređene sa Tošinog bunara (FOTO)

Novi sjaj Filološkog fakulteta: Prelepu fasadu osvetljava 220 reflektora

Teška noć u Beogradu: U pet saobraćajnih nesreća šestoro povređenih, među njima i dete

Skandal na Kalemegdanu: Još jedan spomenik ruiniran, iz krsta ukradena bronzana statua Svetog Đorđa (VIDEO)