Počeo treći ciklus radionica u okviru nacionalnog programa "Coca-Cola podrška mladima" (FOTO)

U prostorijama opštine Savski venac održava se treći ciklus trodnevnih radionica, na kojima nezaposleni mladi sa teritorije grada Beograda stiču nove lične i poslovne veštine, koje su ključne za lakše pronalaženje posla

  • 0

Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović i direktor sektora za odnose sa javnošću i komunikacije kompanije Coca-Cola HBC Srbija Dragan Lupšić posetili su danas edukativnu radionicu za mlade u prostorijama KZM Savski venac, koja se održava u okviru nacionalnog programa "Coca-Cola podrška mladima".

U prostorijama opštine Savski venac održava se treći ciklus trodnevnih radionica, na kojima nezaposleni mladi sa teritorije grada Beograda stiču nove lične i poslovne veštine, koje su ključne za lakše pronalaženje posla. Polaznici uče o uspešnoj komunikaciji, poslovnoj administraciji, upravljanju projektima i pripremi poslovnih planova. Do sada je radionice u okviru programa "Coca-Cola podrška mladima" pohađalo oko 500 nezaposlenih mladih širom Srbije, a više od 40 njih je pronašlo posao.

Foto: Promo

Irena Vujović je istakla da opština Savski venac vodi računa o potrebama mladih i da je pružanje edukacije, kao i podsticaj zapošljavanju mladih ono na čemu opština intenzivno radi.

- Program koji sprovodimo u saradnji sa kompanijom Coca-Cola HBC je značajan za osnaživanje mladih jer im omogućava da steknu dodatna znanja i veštine koje će im pomoći da lakše dođu do posla, ali i da postanu konkurentniji na tržištu rada - rekla je predsednica opštine, izrazivši zahvalnost ovoj kompaniji.

Foto: Promo

- Ovim dugoročnim programom Coca-Cola HBC želi da omogući mladim ljudima da savladaju važne poslovne veštine, primene novo znanje i sa samopouzdanjem krenu u potragu za poslovima koje žele. Raduje nas veliko interesovanje mladih iz Beograda i nastavićemo da budemo uz njih u periodu koji je ključan za njihovu dalju budućnost  - istakao je Dragan Lupšić, predstavnik kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Radionice se održavaju u 14 gradova Srbije u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje, NALED-om i opštinama u kojima se sprovode. Program će, računajući oba ciklusa

realizovana tokom proleća i jeseni 2017. godine, u Srbiji proći oko 1.000 mladih, a edukativne radionice vode sertifikovani stručnjaci sa velikim iskustvom, kao i menadžeri kompanije koji će biti u ulozi mentora.

Foto: Promo

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti za učešće u programu na sajtu www.coca- colapodrskamladima.com.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA