Kako mališani crtežima zamišljaju Beograd: Raspisan dečiji likovni konkurs

Cilj ovog konkursa je, između ostalog je da nam mališani kroz svoje crteže prikažu kako oni zamišljaju svoj grad u budućnosti

  • 0

JP "Gradsko stambeno" raspisalo je sada već tradicionalni dečiji likovni konkurs, ove godine pod nazivom "Beograd moj grad", koji traje do 1. decembra 2017. godine.

Pravo učešća imaju svi učenici trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola sa teritorije svih 10 gradskih opština. Cilj ovog konkursa je, između ostalog da nam mališani kroz svoje crteže prikažu kako oni zamišljaju svoj grad u budućnosti.

Slanje radova vrši se direktno na pisarnici JP "Gradsko stambeno". Radovi se dostavljaju u koverti sa naznakom ZA DEČIJI LIKOVNI KONKURS "Beograd moj grad", JP "GRADSKO STAMBENO", Danijelova 33,11000 Beograd. Naše preduzeće je učinilo velike napore kako bi sredilo ne samo dotrajale fasade, već i unutrašnjost zgrada. Ovo je samo deo šire strategije preduzeća koja podrazumeva da se edukacijom naših najmlađih sugrađana podigne svest o značaju odnosa svakog pojedinca prema zajedničkom životnom prostoru u stambenim zgradama, a samim tim i prema gradu u kome živimo.

Dosadašnje iskustvo pokazalo je da su učenici veoma kreativni u realizaciji svojih ideja, a pitanja koja bi im mogla pomoći oko ovogodišnje teme jesu: Šta vašu zgradu čini posebno lepom, i koje to druge zgrade za vas imaju posebnu lepotu.

Foto: Profimedia

Detaljne propozicije nalaze se na zvaničnoj internet prezentaciji preduzeća www.stambeno.com, a glas za onoga koga smatrate najboljim moći ćete da date i na zvaničnoj Fejsbuk strani preduzeća, JP Gradsko stambeno, i to od 05. do 15. decembra, kada će i biti proglašenje najboljeg, kao i drugih 11 nagrađenih radova.

Dvanaest najbolje ocenjenih radova biće publikovani u formi kalendara "Stambenog" za 2018. godinu. Tri prvoplasirana učenika će dobiti i specijalne nagrade, a škola iz koje nam pristigne najveći broj radova dobiće na poklon belu magnetnu tablu formata 120x240 cm, kao i veliki umetnički set od 111 delova.

Odeljenje pobednika dobiće na poklon bioskopske karte za zajednički odlazak na bioskopsku projekciju uzrasno odgovarajućeg filma. Dodela nagrada obaviće se u Žutom salonu Skupštine grada Beograda, 20. decembra 2017. godine, sa početkom u 12 časova.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA