Mali: Glas svakog deteta mora da se čuje (FOTO)

- Ovako pokazujemo da već godinama unazad vodimo odgovornu socijalnu politiku koja je usmerena ka onima kojima je naša pomoć najpotrebnija, a to su upravo deca - rekao je Mali

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić" prisustvovao trećoj po redu manifestaciji "Ti možeš", u kojoj učestvuju učenici osnovnih škola za obrazovanje i vaspitanje dece sa smetnjama u razvoju.

"Beogradska zima” počela manifestacijom "Trg bajki" na Zvezdari (FOTO)

Događaju su prisustvovali i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak i podsekretar Igor Raičević, rukovodilac Sektora za obrazovanje Elena Bilić, predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović i direktor UK „Vuk Karadžić” Svetislav Bule Goncić. U umetničkom programu, zajedno sa decom iz 16 škola, učestvovali su i pevač Željko Joksimović i voditeljka Marijana Mićić.

Foto: beograd.rs

– Naziv ove manifestacije govori sve. Već treću godinu zaredom grad organizuje predstavu pod nazivom „Ti možeš” namenjenoj svoj deci, a posebno onoj sa smetnjama u razvoju. Time pokazujemo da već godinama unazad vodimo odgovornu socijalnu politiku koja je usmerena ka onima kojima je naša pomoć najpotrebnija, a to su upravo deca. Svako dete ima pravo na normalan život i nadu da svoje snove ostvari u svojoj zemlji i našem gradu. Ne postoje prepreke koje mogu da nas spreče da neke stvari zajedno promenimo, ne postoje deca koja su nevidljiva i glas svakog deteta mora da se čuje. Mi smo zbog toga osnovali Savet za prava deteta, kojim lično koordiniram i to je jedan od načina na koji stvaramo preduslove za bolji život u našem gradu – kazao je Siniša Mali.

Foto: beograd.rs

Gradonačelnik je istakao da najveći deo gradskog budžeta, koji je namenjen za socijalna davanja, ide upravo za potrebe dece.

– Mi smo, kao nikada pre, obezbedili lične pratioce za 320 dece u Beogradu, obezbedili više od 250 prilaza zgradama za osobe sa invaliditetom, a u ovom trenutku sprovodimo veliki broj aktivnosti kojima se približavamo završetku projekta izgradnje objekta „Predah plus”, koji će biti otvoren na proleće. U svakom našem projektu vezanom za socijalnu politiku vide se deca, jer su ona naša budućnost i neko za koga ćemo se uvek boriti – istakao je Siniša Mali.

Foto: beograd.rs

Gradonačelnik je pre predstave obišao štandove sa prodajnom izložbom radova učenika ovih škola koji su nastali kao deo radne terapije i nastave i tom prilikom kupio nekoliko predmeta.

Sva na taj način prikupljena sredstva biće namenjena školama i nabavci materijala za izradu predmeta.

Foto: beograd.rs

Manifestaciju treću godinu zaredom organizuje Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Ova manifestacija kojom se deca sa smetnjama u razvoju čine vidljivijim predstavlja značajan doprinos njihovoj inkluziji u Beogradu, a ujedno je i vid podrške nastavnicima koji profesionalno i posvećeno rade svoj posao pomažući deci da unaprede svoje sklonosti i veštine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA