DEFINISAN ROK ZA REALIZACIJU: Veliki planovi za saradnju Beograda i Sankt Peterburga

Obostrano je potvrđen dogovor koji je napravljen u Vladi Grada Sankt Peterburga i definisan je rok realizacije, saopštio je Beoinfo

  • 0

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević razgovarao je danas, na marginama kongresa "Sankt Peterburg i slovenski svet", sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom.

Nikodijević: Dogovorena saradnja između Beograda i Sankt Peterburga (FOTO)

Zahvalivši na pozivu da Grad Beograd učestvuje na ovom kongresu, Nikodijević je izrazio nadu da će saradnja Beograda sa Sankt Peterburgom biti uspešno nastavljena i u narednom periodu.

Obostrano je potvrđen dogovor koji je napravljen u Vladi Grada Sankt Peterburga i definisan je rok realizacije, saopštio je Beoinfo.

Nikodijević i Poltavčenko su potvrdili da će ugovor o uspostavljanju i unapređenju bilateralne saradnje dva grada biti realizovan u drugoj polovini 2018. godine.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Predsednik Skupštine grada sastao se i sa predstavnicima Maribora, Zagreba, Banjaluke i Privredne komore Srbije.

Nikodijević boravi na kongresu „Sankt Peterburg i slovenski svet” na poziv gubernatora Georgija Poltavčenka.

Tema ovogodišnjeg kongresa je uloga zelenih tehnologija i njihova primena u životu gradova.

S obzirom na to da je Beograd pre nekoliko godina usvojio Strategiju razvoja grada, koja podrazumeva održivi razvoj uz poštovanje ekoloških standarda, iskustva ruskih stručnjaka u ovoj oblasti biće od značaja za primenu ove strategije, navedeno je u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA