Siniša Mali obišao radove na platou ispred Crkve Svetog Marka: Nekad zapušteni parking postaje jedno od lepših mesta u gradu (FOTO)

Radovi obuhvataju zamenu završnog sloja, postavku novih drvorednih sadnica i postavku novog zelenog pojasa. Kamene ploče sa dodatnim bordurama se rade po ugledu na Knez Mihailovu ulicu

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na rekonstrukciji platoa ispred Crkve Svetog Marka. Obilasku radova prisustvovali su i gradski urbanista Milutin Folić, v.d gradskog sekretara za odbranu, vanredne situacije, komunikaciju i koordinaciju sa građanima Darko Glavaš i predsednik opštine Palulula Aleksandar Jovičić.

Vozači u Beogradu preživljavaju pakao kad treba da pređu Stari savski most: Bili smo, uverili se i slikali rupu do rupe (FOTO)

Mali je podsetio da je ovaj prostor decenijama unazad bio parkiralište, taksi stanica i neuređen prostor pun gužve.

Foto: Beoinfo

– Mi danas želimo da napravimo jedan lep urbani džep, jedan lep plato u centru grada. Sa novim granitnim pločama, drvoredom, osvetljenjem i novim ulazom u jednu od najlepših crkava u našem gradu građanima dajemo još jednu zelenu oazu, manje automobila, a više prostora za šetnju i za slobodno vreme koje provode sa svojim unucima i decom. To je politika Grada od koje nećemo odustati – istakao je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo

Siniša Mali je naglasio i da Grad želi da sredi i fasade u okruženju, i da će nastaviti sa sređivanjem zapuštenih delova grada i njihovim pretvaranjem u urbane džepove.

– Zahvaljujem se Srpskoj pravoslavnoj crkvi na podršci za sređivanje ovog platoa, a sledeće godine potpuno ćemo srediti i plato oko same crkve gde trenutno ima puno parkiranih automobila koji otežavaju prolaz ka Tašmajdanskom parku. Malo po malo uređujemo urbane džepove u Beogradu i predajemo ih sugrađanima na korišćenje – istakao je Siniša Mali.

Foto: Beoinfo

Arhitekta Jovan Mitrović je istakao da je srećan što ima priliku da radi na izradi platoa i naglasio da je ideja plemenita pre svega prema građanima Beograda.

– Kao i uvek kada sam pozvan ja se sa zadovoljstvom odazovem da ovako nešto uradimo. Koncept da građani mogu da koriste sve slobodne prostore i ja podržavam svojim arhitektonskim delom. Verujem da će ovo biti divan doprinos za sve građane i budiće generacije jer grad polako raste, doživljava svoj procvat i ja sam presrećan ako mogu da doprinesem i najmanjim svojim delom – kazao je Mitrović.

Foto: Beoinfo

Radovi obuhvataju zamenu završnog sloja, postavku novih drvorednih sadnica i postavku novog zelenog pojasa. Kamene ploče sa dodatnim bordurama se rade po ugledu na Knez Mihailovu ulicu.

Površina kamenih ploča biće oko 600 kvadratnih metara, a sve to će dodatno dekorisati zeleni pojas sa stablima i novim sadnicama, dok će kompletan izgled platoa upotpuniti četiri nova stuba javnog osvetljenja sa novim reflektorima koji će dodatno osvetliti Crkvu svetog Marka. Na ovom prostoru biće postavljena i česma.

Foto: Beoinfo

Nosilac glavnih radova je preduzeće "MN Loznica", koje izvodi radove na popločavanju, a gradska komunalna preduzeća "Zelenilo Beograd", "Javno osvetljenje", "Beogradski vodovod i kanalizacija" i "Beograd put" izvešće ostale neophodne radove kako bi ovaj plato dobio novi izgled.

Radovi na rekonstrukciji započeti su pre dve nedelje a završetak radova planiran je za 25. januar 2018. godine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA