Izgradnja Kineskog kulturnog centra je veliki poduhvat naše građevinske industrije (FOTO)

Gradonačelnik je istakao da je Kineski kulturni centar investicija vredna 45 miliona evra

  • 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas gradilište budućeg Kineskog kulturnog centra i istakao da su radovi na tom objektu još jedan poduhvat naše građevinske industrije, s obzirom na to da se radovi izvode na najnižoj koti ikada na Novom Beogradu.

Kineski kulturni centar u Beogradu je dokaz dobre saradnje između dve zemlje (FOTO)

Obilasku gradilišta prisustvovali su i glavni gradski urbanista Milutin Folić i ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančang.

- Kota 66 se nalazi pet-šest metara ispod nivoa Save i Dunava i niži je objekat od bilo kog objekta koji se radi u okviru projekta "Beograd na vodi". Radovi na ispumpavanju podzemnih voda izvode se bez problema, kao što se izvode i na projektu "Beograd na vodi".

Foto: Beoinfo

- To je dobro za našu građevinsku industriju, koja raste iz dana u dan, a to je znanje koje ćemo iskoristiti da prenesemo i u druge zemlje u regionu - ukazao je Mali i podsetio da Beograd nikada nije imao veći broj gradilišta.

Gradonačelnik je istakao da je Kineski kulturni centar investicija vredna 45 miliona evra. Ovaj centar će imati, kako kaže Mali, 32.000 kvadrata a biće završen do marta, aprila 2019. godine.

Foto: Beoinfo

Mali je dodao i da je Kineski kulturni centar, koji će biti izgrađen u Beogradu, još jedna potvrda kinesko-srpskog prijateljstva.

- Novi Kineksi kulturni cenatar u Ulici trešnjin cvet na Novom Beogradu omogućiće našim sugrađanima da bolje upoznaju Kinu, a Kini da na pravi način predstavi svoju istoriju, tradiciju i kulturu - rekao je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo

Mali je zahavalio ambasadoru Mančangu na saradnji i tom prilikom podsetio da su nedavno u Budimpešti sa kineskim kompanijama potpisani sporazumi o izgradnji toplodalekovoda od Tent-a u Obrenovcu do elektrana u Beogradu, kao i sporazum o završetku primarne kanalizacione mreže i izgradnji fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom Selu.

Foto: Beoinfo

Ambasador Mančang istakao je dobru saradnju sa rukovodstvom Grada Beograda i gradonačelnikom Sinišom Malim, jer je sve što je dogovoreno i realizovano.

- Moje mišljenje je da je Siniša Mali jedan od najefikasnijih funkcionera u Srbiji. Kao gradonačelnik može puno da uradi za Beograd, ali i za bolju saradnju Kine i Srbije, i Pekinga i Beograda - istakao je Mančang.

(Telegraf.rs/beoinfo)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realista

    15. decembar 2017 | 16:47

    A sta je sa narodnim muzejom? Upoznacemo sve druge kulture a nasa nam nije potrebna izgleda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA