≫ 

PARKING, POŠTA, PRODAVNICE, PUMPE, BOLNICE: Radno vreme u Beogradu za praznike

Mnogi će slaviti radno

  • 1

I dok svi drugi budu slavili, neki će dežurati na svom radnom mestu.

Naravno, kao svaki  praznik, i ovi novogodišnji i božićni ostaće pod budnim okom policije, vatrogasaca i lekara, a osim njih i na još nekim mestima slaviće se radno.

PARKIRANJE

Kako je za Telegraf.rs rečeno u JKP "Parking servis" parkiranje će biti besplatno prva dva dana u Novoj 2018. godini kao i na dan Božića, 7. januara. Takođe, pošto se 31. decembar pada u nedelju, ni tog dana se parking neće plaćati.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Detaljno o tome možete se informisati  OVDE.

MARKETI, SUPERMARKETI, BENZINSKE PUMPE

Ali,  zato će sve  vreme postojati prodavnice i pijace u kojima će moći da se pazari. O tome, kako kažu odredbe Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine u Beogradu, mogu da odluče same gazde.

Kako je saopštio Sekretarijat za privredu, u nedelju, 31. decembra, uoči Nove godine, dežurne prodavnice, pretežno prehrambene robe moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U ponedeljak, 1. januara, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u utorak, 2. januara, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U subotu, na Badnji dan, hipermarketi, supermarketi, mini-marketi moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok na sam Božić (7. januara) dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Više o tome čitajte OVDE.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

PIJACE

Zelene pijace u nedelju, 31. decembra radiće uobičajeno - od 6 do 19 časova, dok 1. i 7. januara neće raditi.

Jedino će pijace "Zemun“,"Banovo brdo“, "Bele vode“ i "Dušanovac“ 1. i 7. januara raditi skraćeno od 6 do 13 časova. U utorak, 2. januara sve zelene pijace će raditi od 6 do 13 časova.

- Garaža na pijaci “Zeleni venac” - neće raditi 1. i 7. januara, dok će ostalim danima raditi po redovnom poslovnom radnom vremen - navodi se u saopštenju "Gradskih pijaca".

U njemu se dodaje da će otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni "Buvljak“) – 31. decembra  raditi uobičajeno od 8 do 16 časova, dok 1. i 7. januara neće raditi.

"Dušanovac“ prodaja iz vozila – obavljaće se 31. decembra do 22 časa, 1. i 7. januara neće se obavljati, dok će 2. januara ovaj deo pijace raditi od 14 časova.

Foto: Telegraf

"Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom Miljakovac“ – 31. decembra će raditi uobičajeno od 6 do 19 časova, dok 1. i 7. januara neće raditi.

Tržni centar "Krnjača“ (cvetna pijaca) – 1. i 7. januara biće zatvoren i neće raditi.

POŠTA 

Za vreme praznika u Beogradu će dežurati samo pošta u Takovskoj ulici. Kako nam je rečeno ona će dežurati svaki dan po 24 sata. 

HITNA POMOĆ, BOLNICE

Gde je Nova godina tu su i petarde. Nadamo se da povreda neće biti ni te niti bilo koje druge vrste.

Foto - ilustracija: Telegraf/ A. Nalbantjan

Što se zdravstvenih ustanova tiče, u Beogradu većina njih praznike dočekuje radno.

Beogradska Hitna pomoć radiće sve vreme, a nešto pojačan broj ekipa očekuje se, kako nam je rečeno, upravo u novogodišnjoj noći, zbog programa koji će se održati u centru grada.

Sve vreme dežuraće i Urgentni centar, rečeno nam je u Kliničkom centru Srbije.

Redovno radno vreme imaće i Univerzitetska dečija klinika u Tiršovoj, koja, inače, dežura svakog parnog datuma.

- Nemedicinske službe ne rade 1. i 2. a sve ostalo je redovno - kažu u "Tiršovoj".

Foto: Marko Todorović

Vojnomedicinska akademija (VMA) na koju se uglavnom voze pacijenti ako su malo više popili, otrovali se ili koristili psihoaktivne supstance, radiće po principu dežurstava za praznike.

- Radi se kao i za svaki državni praznik, po sistemu dežurstava. Ne radi se, dakle, redovan prijem, a imaju dežurstva u hitnoj meidicinskoj - kažu za naš portal na VMA.

Daljinac

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DŽo Banana

    28. decembar 2017 | 13:22

    Sve prodavnice treba da budu zatvorene za novogodišnje praznike . I trgovci treba da odmore bar dva dana !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA