Završen Pionirski park, uloženo 107 miliona dinara (FOTO)

On je istakao da Beograd nastavlja da brine o najstarijim sugrađanima, pa je tako juče na Vračaru otvoren najveći klub za seniore u Beogradu, 27. po redu

  • 0

Danas ispunjavamo još jedno obećanje koje smo dali Beograđanima, otvaramo Pionirski park, koji je renoviran i u koji je uloženo 107 miliona dinara, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na TV Pink.

Otvoren novi Klub za seniore na Vračaru (FOTO)

On je podsetio da je to jedan od najstarijih parkova u Beogradu jer je počeo da se formira 1842. godine kao dvorska bašta između današnjeg Starog i Novog dvora.

Sada u parku ima 12 dečjih rekvizita, 73 klupe, 29 đubrijera, a postavljen je i novi automatizovani toalet kakvi postoje u evropskim prestonicama. Biće ih postavljeno ukupno pet, pored Pionirskog parka, u Parku Ušće, na Zemunskom keju, Trgu republike i u blizini Hrama Svetog Save. Tako Beograd polako, na svaki način hvata korak sa svetom – rekao je Vesić i pozvao građane da se prošetaju ovim parkom jer je poseban i predstavlja deo istorije Beograda.

Foto: beoinfo.rs

Govoreći o novogodišnjim praznicima, on je naglasio da je u Beogradu trenutno 130.000 stranih i domaćih turista i da će grad zaraditi oko 800 miliona evra, u šta su uključene zarade hotela, države, šoping molova i svih drugih učesnika u turističkoj ponudi grada.

Od 4. do 28. januara ispred Hrama Svetog Save nalaziće se "Božićno seoce". Tu će nastupati horovi, biće i "raspevana jelka" ispred koje će deca pevati, održaće se koncerti, zatim tu su kućice sa suvenirima i drugi sadržaji. Ovo je potpuno novi program koji obuhvata ceo januar i time će se produžiti novogodišnje svečanosti – kazao je Vesić.

Foto: beoinfo.rs

Gradski menadžer je podsetio da je završen i drugi konkurs Fondacije za mlade talente, te da je na raspolaganju bilo 16,8 miliona dinara.

Ovu fondaciju podržavaju društveno odgovorne kompanije. Mi mladim talentima dajemo pomoć u tri kategorije, a to su kupovina opreme, odlazak na edukacije u insotranstvu i odlazak na takmičenja u inostranstvu. Do sada je 49 srednjoškolaca dobilo pomoć i verujem da ćemo sledeće godine moći da pomognemo i više. Pozivam i druge kompanije da podrže rad ove fondacije. Takođe, odvojili smo milion dinara za start-apove srednjoškolaca jer ima veoma talentovanih mladih ljudi koji su napravili velike biznise. Mi smo odlučili da im na taj način pomognemo, a oni koji uspeju u tome, imaće obavezu da deo sredstava vrate fondaciji kako bi se pomoglo nekom drugom – istakao je Goran Vesić.

Foto: beoinfo.rs

On je istakao da Beograd nastavlja da brine o najstarijim sugrađanima, pa je tako juče na Vračaru otvoren najveći klub za seniore u Beogradu, 27. po redu. U januaru će se otvoriti još jedan klub u Batajnici, a sledeće godine biće ih ukupno trideset.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA