IMAMO TAČAN DATUM: Evo kada će biti završeni radovi na Brankovom mostu

U narednih nekoliko dana se očekuje i potpisivanje ugovora za izradu urbanističko-arhitektonskog rešenja za Stari savski most čime će se stvoriti uslovi za raspisivanje tendera i odabir izvođača radova

  • 3

Radovi na rekonstrukciji Brankovog mosta biće završeni do 12. februara, kada će sve tri trake biti puštene i saobraćaj će biti normalizovan, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Nema više gužvi i problema na beogradskim ulicama: Ranom zorom pušteno u rad 5 traka na Brankovom mostu, sneg očišćen

On je gostujući na RTS-u rekao da je Direkcija za građevinsko zemljište završila tender za izgradnju kanalizacije u Batajniici i trenutno je u toku izbor izvođača za investiciju vrednu 380 miliona dinara.

- Tu je i otvaranje ponuda za vodovodnu mreža u Grmovcu, a 22. januara otvorićemo ponude za postavljanje šina na Mostu na Adi koje će povezati Novi Beograd i Banovo brdo, što je investicija vredna oko dve milijarde dinara - rekao je.

U narednih nekoliko dana se, kaže, očekuje i potpisivanje ugovora za izradu urbanističko-arhitektonskog rešenja za Stari savski most čime će se stvoriti uslovi za raspisivanje tendera i odabir izvođača radova.

- Nastavićemo i sa rekonstrukcijom Trga Republike, Nušićeve, širićemo pešačku zonu, počeće rekonstrukcija Kneza Miloša, najpre trotoara, a iduće godine će se raditi i podzemni parking ispod same ulice - pojasnio je on.

Foto: Telegraf

Predstoji i rekonstrukcija celog poteza od Ruzveltove do Kalemegdana, raspisaćemo tender za tunel koji će počinjati kod sadašnje autobuske stanice a završavati kod Pančevačkog mosta i nastavićemo radove na obilaznici, istakao je Vesić.

Gradski menadžer je podsetio da Beograd postaje sve značajnija turistička destinacija u Evropi i svetu što dokazuje i činjenica da je samo tokom novogodišnjih praznika u gradu boravilo između 100.000 i 130.000 turista.

- Beograd je, računajući prihode od turističke takse, profite hotela, restorana i svih koji u gradu žive od turizma, zaradio oko 30 miliona evra, dok je ukupna godišnja zarada Beograda od turizma 800 miliona evra - rekao je on.

Kako kaže svake godine se povećava broj turista za oko 20 odsto, a najbrojniji su gosti iz Turske, Izraela, Hrvatske, Grčke, Nemačke, Rusije, Slovenije, BiH, Bugarske, Kine, SAD i Velike Britanije.

Foto: A.Nalbantjan

- Nama je turizam najznačajnija i najbrže rastuća privredna grana o čemu dovoljno govori činjenica da smo 2013. godine imali 67 hotela, a danas ih je 94 - kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, svaki deseti novozaposleni u Beogradu radi u turizmu, te da je tako prošle godine smanjena nezaposlenost u gradu na 87.000 ljudi.

Beograd živi od turizma, naglasio je on i dodao da se turistima moraju da ponude i novi sadržaji i da je važno što je otvoren Muzej savremene umetnosti, kao i najava predsednika Aleksandra Vučića da će za Vidovdan biti otvoren Narodni muzej.

- Sve to važno je za turiste ali ima ođek i kod investitora. Kada se o nekoj zemlji priča kao o mirnoj i stabilnoj, koja privlači turiste, onda investitori imaju želju za ulaganjem - zaključio je on.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA