Siniša Mali: Opština Barajevo više nije zapostavljena

Mali je istakao da se radi na asfaltiranju veoma važne deonice od 2,5 kilometara koja povezuje naselje Baćevac i Ibarsku magistralu

  • 2

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na asfaltiranju puta u naselju Baćevac u opštini Barajevo i poručio okupljenim građanima da taj deo grada više nije zapostavljen kako je bio u proteklih 20 godina.

Siniša Mali: Nova hala "Veletržnice" za jak izvozni potencijal grada

Mali je istakao da se radi na asfaltiranju veoma važne deonice od 2,5 kilometara koja povezuje naselje Baćevac i Ibarsku magistralu. Trenutno se u Barajevu asfaltira još pet kilometara puta na pet različitih lokacija, dok je u prethodnom periodu urađeno 60 kilometara puteva u toj opštini, istakao je gradonačelnik.

Foto: beoinfo.rs

On je precizirao da je reč o 20 kilometara regionalnih puteva, 20 kilometara gradskih ili opštinskih i 20 kilometara atarskih – nekategorisanih puteva.

– Barajevo više nije u zapećku i zapostavljano kako je bilo u prethodnih 20 godina. Samo je oko 100 kilometara primarne i sekundarne vodovodne mreže urađeno u Barajevu. Uskoro kreće i rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Gaj, dok će u narednim danima biti potpisan ugovor sa "Srbijagasom", što će omogućiti gasifikaciju cele opštine – najavio je Mali i posebno se osvrunuo na izgradnju sportske hale u Barajevu za koju će grad obezbediti sredstva.

Foto: beoinfo.rs

On je podsetio da su samo u Baćevcu urađena nova tri autobuska stajališta, šest kilometara novog puta i nova ograda oko osnovne škole za veću bezbednost dece. Takođe je najavio radove na primarnoj vodovodnoj mreži u tom mestu koja će stanovnicima obezbediti bolje i kvalitetnije snabdevanje vodom za piće, dok je osnovni cilj izgradnja kanalizacione mreže u celom Barajevu. Mali je podsetio da je konačni cilj da svaki žitelj Beograda ima priključak na vodovod i kanalizaciju.

Foto: beoinfo.rs

Mislimo o svakom delu Beograda, svakom naselju i stanovniku bez obzira na to gde on živeo, a sve sa ciljem da ne postoji razlika u kvalitetu života na Vračaru, Starom gradu ili ovde u Barajevu – istakao je gradonačelnik i dodao da nikada nije bila bolja saradnja grada i Opštine Barajevo, što je bitno za građane.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović zahvalio je Gradu Beogradu na sredstvima koja su obezbeđena za tu opštinu po raznim osnovama.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MajaM

    30. januar 2018 | 21:44

    A, Mladenovac!?!?!? Znate li, gradonačelniče, da u Mladenovcu više ništa ne radi i da je ova varoš skroz propala???!!!!

  • Ja

    30. januar 2018 | 21:27

    A Krnjaca nista a

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA