Saobraćajac Jovan Bulj u elegantnoj beloj uniformi bacao je magiju na ulice: Beograd se i posle 8 godina seća "najboljeg dase posle Elvisa" (VIDEO)

Izvodio je pokrete dostojne legende baleta, Rudolfa Nurejeva

  • 6

Ko je živeo ili boravio u Beogradu sedamdesetih godina prošlog veka nije mogao a da ne zapazi čuvenog saobraćajca Jovana Bulja koji je preminuo pre tačno 8 godina.

Legenda prestonice pokretima i osmesima bojio je čitav grad u belo, a pokreti su mu bili nalik na one koje je izvodio najpoznatiji baletan svih vremena Rudolf Nurejev.

Bulj je posao obavljao na uzbudljiv i originalan način i uvek u elegantnoj i beloj uniformi. Saobraćaj je regulisao kod Doma omladine, na Terazijama i kod "Londona".

Svoje umeće prikazivao je i na takmičenjima, pa je na svetskom prvenstvu u gracioznom regulisanju saobraćaja zauzeo treće mesto.

Foto: Profimedia/Zuma Press - Archives

Svoj performans je pokazao i na londonskom Pikadiliju. Bio je i u Rimu, Milanu, Bernu, Cirihu, Parizu, Rusiji, kao i na letnjim gostovanjima u gradovima duž Jadrana.

U BEOGRAD STIŽE ZVEZDA SERIJE "SEKS I GRAD" ZA KOJOM ŽENE OTKIDAJU: Evo gde možete da je sretnete! (FOTO) (VIDEO)

Za njega su u Londonu rekli da je “najbolji dasa posle Elvisa Prislija“ a on je govorio da je saobraćajac postao jer mu se dopadalo da bude „lepa pojava sa šapkom i belim rukavicama“.

Jovan Bulj ostaće poznat kao čovek koji je od policijskog posla napravio umetnost i koji je pokazao kako se posao radi sa ljubavlju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajno pero

    4. februar 2018 | 15:57

    Locno mislim da saobracajni policajci u svim nasim vecim gradovima treba da nose bele uniforme ala g-din Bulj i na neki nacin budu imidz kako policije tako i gradova. Ministre Stefanovicu, nije veliki izdatak, ali je lepo pogledati kako nama sigurno i strancima. Razmislite. Isti predlog i za buduceg gradonacelnika Bograda, a komunalne policajce obucite u neke prikladnije uniforme. Recimo smedje ili svetlo sive.

  • EMA

    4. februar 2018 | 17:19

    Neka mu je vecna slava. Bila sam devojcurak i uzivala gledajuci ga. Mnogi ljudi su isli tom putanjom, samo da bi ga videli i gledali njegovu besprekornu regulaciju saobracaja. Neretko je pomagao deci i starijima da predju ulicu. Za nas je bio u to vreme prosto nestvaran tako stasit i lep u toj prelepoj beloj uniformi. Bio je atrakcija za prolaznike i turiste. Govorili smo da i mi imamo prelepog engleskog bobija, a ne samo oni. Bila su to lepa vramena. Steta sto i danas nasi saobracajci nisu tako obuceni i poduceni da makar malo lice na neponovljivog gdina Bulja.Bili bi ponovo atrakcija za sve nas, a i za sve veci broj turista.

  • BASA

    4. februar 2018 | 17:05

    Joca Bulj je saobracajac i dasa za sva vremena !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA