Besplatni pregledi za građane: Irena Vujović posetila Zavod "Železnice Srbije" i Dom zdravlja "Savski venac" (FOTO)

Ona je zahvalila lekarima, kao i rukovodiocima tih ustanova, što su se odazvali pozivu opštine i organizovali preglede za sugrađane, naglasivši da građani preglede mogu obaviti bez uputa, čekanja i zdravstvene knjižice

  • 1

Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović posetila je Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije" i Dom zdravlja "Savski venac" gde su građani mogli da obave besplatni preventivni pregled.

Irena Vujović otvorila kutak za najstarije na Savskom vencu (FOTO)

Ona je zahvalila lekarima, kao i rukovodiocima tih ustanova, što su se odazvali pozivu opštine i organizovali preglede za sugrađane, naglasivši da građani preglede mogu obaviti bez uputa, čekanja i zdravstvene knjižice.

- Građani Savskog venca danas imaju priliku da obave ultrazvučne preglede krvnih sudova vrata, da izmere krvni pritisak i šećer u krvi u Zavodu "Železnice Srbije", dok u saradnji sa Domom zdravlja "Savski venac" organizujemo besplatne ginekološke preglede za sve Beograđanke, povodom obeležavanja Evropske nedelje prevencije raka grlića materice. Ovim putem kao žena i kao predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda, apelujem na sve sugrađanke da na vreme misle na svoje zdravlje i da redovno obavljaju zdravstvene preglede. Trudimo se da se u što više domova zdravlja organizuju ovakvi pregledi, što je još jedan u nizu pokazatelja odgovorne zdravstvene politike - istakla je Vujovićeva i najavila da će Opština Savski venac u saradnji sa domom zdravlja organizovati sledeće nedelje besplatne mamografske preglede, koje će moći da obave sve sugrađanke bez zakazivanja i zdravstvene knjižice.

Foto: Opština Savski venac

Vujović je podsetila da je za samo tri godine uloženo više od milijardu dinara u zdravstvene ustanove čiji je osnivač grad Beograd, te da je potpuno nove i opremljene zdravstvene objekte u zadnje tri godine dobilo 123 hiljade građana Beograda, a kompletno je rekonstruisano i adaptirano 40 zdravstvenih objekata.

Foto: Opština Savski venac

Akcija besplatnih preventivnih pregleda organizovana je sa ciljem da se građanima skrene pažnja na važnost prevencije i rane dijagnostike u očuvanju zdravlja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA