Dobre vesti za Beograđane! Sve saobraćajne trake na Brankovom mostu prohodne od sutra

Vesić je saopštio da je neophodno "tokom noći i sutrašnjeg dana zameniti asfalt i postaviti saobraćajnu signalizaciju" kako bi "žuta traka" iz pravca Novog Beograda prema starom delu grada koja je sada zatvorena mogla nesmetano da se koristi

  • 5

Gradski menadžer Goran Vesić saopštio je da će poslednja saobraćajna traka na Brankovom mostu, koja je bila zatvorena za saobraćaj zbog rekonstrukcije, "biti prohodna za saobraćaj sutra, u petak, 9. februara, od 18.00 sati".

Beograd dobija novi most! Evo gde će se nalaziti i kako moćno će izgledati (FOTO)

- Svih šest saobraćajnih traka na Brankovom mostu biće prohodne za saobraćaj od sutra od 18.00 sati i to tri dana pre roka u kome smo obećali da ćemo to da uradimo - rekao je Vesić i zahvalio se kompaniji Mostogradnja koja rekonstruiše Brankov most na "dobrom radu i brzini".

On je podsetio da je građanima obećao još u decembru prošle godine da će "sve saobraćajne trake na Brankovom mostu biti prohodne od 12. februara".

Goran Vesić/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vesić je saopštio da je neophodno "tokom noći i sutrašnjeg dana zameniti asfalt i postaviti saobraćajnu signalizaciju" kako bi "žuta traka" iz pravca Novog Beograda prema starom delu grada koja je sada zatvorena mogla nesmetano da se koristi".

- Kompanija Mostogradnja za završava radove na gornjoj strani mosta večeras u 21. 00 sat a od 22. 00h radove na pripremi trake za saobraćaj počinje da izvodi JP Putevi Beograd", rekao je Vesić za Tanjug i dodao da “radovi na pripremi podrazumevaju struganje postojećeg asfalta koji je oštećen, postavljanje novog sloja asfalta i iscrtavanje horizontalne saobraćajna signalizacije”.

- Ovi radovi će biti završeni sutra, u petak, 9. februara u 18.00 sati i od tada svih šest saobraćajnih traka na Brankovom mostu biće prohodno za saobraćaj - poručio je gradski menadžer.

- Kako bi JP Putevi Beograd nesmetano obavili radove večeras od 22. 00 pa sve do sutra u 18 časova, na Brankovom mostu za saobraćaj će biti otvoreno četiri od šest saobraćajnih traka. Osim žute trake u smeru od Novog Beograda ka centru grada, koja je zbog radova na rekonstrukciji pešačke staze zatvorena sada će radnici zaposeti i srednju traku u istom smeru kako bi izvršili asfaltiranje - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Ovih 20 sati, od 22 sata večeras do 18 časova sutra, vozilima će biti na raspolaganju četiri saobraćajne trake i to tri iz pravca od starog dela grada prema Novom Beogradu i jedna, krajnja leva traka iz pravca od Novog Beograda ka starom delu grada - poručio je gradski menadžer.

Dodaje da će se vozila javnog prevoza u smeru ka gradu kretati saobraćajnom trakom koja se u redovnom režimu koristi kao krajnja leva traka za smer ka gradu, dok će se u suprotnom smeru (ka Novom Beogradu) kretati tzv. "žutom" saobraćajnom trakom".

Vesić se zahvalio građanima na strpljenju koje su pokazali proteklih šest meseci dok je trajala rekonstrukcija mosta i rekao "da sada kada se popravka bliži kraju i kada je zamenjeno skoro 40 tona čelika može građanima da kaže da je deo mosta zbog oštećenja bio nebezbedan za korišćenje i da je morao hitno da bude popravljen".

- Most je sada rekonstruisan i bezbedan a završni radovi na donjem delu mosta sa reke potrajaće još neko vreme ali je najvažnije da će saobraćaj od sutra neometano da funkcioniše - poručio je gradski menadžer.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • a

    8. februar 2018 | 19:43

    A kad krecu radovi na drugoj strani mosta ? Predpostavljam da sve pvo sto ste radili na levoj strani treba da se uradi i na deanoj !?

  • Dexx

    8. februar 2018 | 19:14

    Zar nije bio rok zavrsetka krajem marta ,sta bi

  • Dule

    8. februar 2018 | 19:28

    Mogli ste i za vikend to da radite,a ne petkom da pravite jos vecu guzvu. Sta nam znaci tri dana pre roka.?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA