Siniša Mali: Ove godine 300 miliona dinara za rekonstrukciju vrtića (FOTO)

Mali je rekao da su radovi počeli 5. februara, kao i da će biti završeni za nešto više od tri meseca, nakon čega će ovo biti jedan od najlepših vrtića u Beogradu.

  • 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na rekonstrukciji i adaptaciji vrtića "Lane" na Zvezdari. On je tom prilikom istakao da će radovi biti završeni do 25. maja, kao i da je grad ove godine za adaptaciju vrtića obezbedio više od 300 miliona dinara.

Mali: GSP je u vreme Ðilasa doveden do ruba propasti

Događaju je prisustvovao sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak i predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović. Mali je rekao da su radovi počeli 5. februara, kao i da će biti završeni za nešto više od tri meseca, nakon čega će ovo biti jedan od najlepših vrtića u Beogradu.

Ovaj vrtić pohađa 177 mališana koji su trenutno smešteni u četiri druge predškolske ustanove, a za njih smo obezbedili i autobuski prevoz. Kada se za nekoliko meseci budu vratili u svoj matični vrtić, moći će zaista da uživaju u jednom od najlepših i najboljih beogradskih vrtića. Tokom prošle godine, Grad Beograd je izdvojio 175 miliona dinara za rekonstrukciju i adaptaciju vrtića, dok smo ove godine taj budžet gotovo udvostručili sa više 300 miliona – rekao je Mali.

Foto: beoinfo.rs

On je istakao da je prevashodni cilj svake rekonstrukcije i adaptacije da deca borave u modernim, sigurnijim i bezbednijim prostorijama.

Podsetiću da nas u naselju Altina očekuje otvaranje novog vrtića u aprilu, da će u septembru biti završena osnovna škola i vrtić u Busijama. Kroz projekat "Mreža škola", koji sprovodimo zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, radimo na adaptaciji škola. Dve škole smo uredili i sada u njima postoje i vrtići, a do kraja godine planiramo da uradimo isto u još šest škola – dodao je gradonačelnik.

Foto: beoinfo.rs

Prema njegovim rečima, reakcije na taj potez su sjajne, kako od mališana tako i od roditelja, a plan je da se ovim projektom stvori 1.200 mesta u vrtićima do kraja godine.

Na Vračaru smo od opštine dobili 800 kvadratnih metara koje ćemo adaptirati u vrtić i na toj opštini lista čekanja za upis u vrtić više neće postojati. U Sopotu završavamo izgradnju vrtića i za nekoliko meseci nas i tamo očekuje otvaranje, tako da će lista čekanja i na toj opštini postati prošlost. Novi vrtić se gradi i u Surčinu, a moram da kažem da nastojimo da pronađemo što više praznih prostora koji se nalaze u vlasnišstvu grada, kako bismo pokušali da ih adaptiramo u vrtiće i tako doprineli rešavanju problema malog broja mesta – naglasio je Mali.

Foto: beoinfo.rs

Na ovaj način, kako je rekao, zajedno sa privatnim vrtićima, koje u ovom trenutku pohađa više od 10.000 mališana, do kraja godine će biti ispunjen cilj, što podrazumeva da lista čekanja ili ne postoji ili bude svedena na minimum.

Direktorka Predškolske ustanove "Zvezdara" Snežana Perović istakla je da su deca, roditelji i zaposleni dugo čekali na adaptaciju vrtića "Lane".

Foto: beoinfo.rs

Jedva čekamo da se deca vrate jer će ovde imati sjajne uslove za igru i druge aktivnosti, a nakon rekonstrukcije će sigurno i bezbednost biti na mnogo višem nivou – rekla je Snežana Perović.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljana Stepanović Sredojević

    14. februar 2018 | 09:19

    Postovani gradonacelnice sta se desava sa otvaranjem vrtica u Boljevcima GO Surcin bilo je price da ce to biti u martu objekat je zavrsen ali nije opremljen.Da li ce to biti ove godine ili ne? Hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA