Siniša Mali: Otvaranjem kluba za starije u Batajnici ispunjeno još jedno obećanje

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas novootvoreni klub za starije u Batajnici i tom prilikom podsetio da je u poslednje četiri godine otvoreno osam klubova za starije, kao i da ih u ovom trenutku u Beogradu ima 28

  • 0

Događaju je prisustvovala sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i direktorka Gerontološkog centra Beograd Suzana Mišić.

Mali je naglasio da je danas ispunjeno još jedno obećanje i rekao da do pre nekoliko godina opština Zemun nije imala nijedan klub za seniore.

Foto: Beoinfo

- Do pre samo dve, tri godine, Zemun nije imao klub za starije, dok ih danas ima dva, što je još jedan primer odgovorne socijalne politike i brige koju pokazujemo prema najstarijim sugrađanima. Njihovo znanje i energija su izgradili ovaj grad, a naše je da im kažemo veliko hvala, između ostalog i otvaranjem klubova za starije. Svaki put kada posetimo klub za starije uverimo se u neverovatnu energiju i postojanje velikog broja aktivnosti i radionica, folklornih i drugih sekcija, kao i brojnih kurseva. Sve to daje našim sugrađanima priliku da kvalitetnije provode slobodno vreme - rekao je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo

On je za 28. februar najavio peti Sajam za treće doba na Beogradskom sajmu, gde će ulaz biti besplatan i gde će biti predstavljeni svi programi i aktivnosti koje Grad Beograd sprovodi kako bi penzioneri provodili kvalitetnije i sadržajnije vreme.

Foto: Beoinfo

- Drago mi je da su korisnici „beogradske senior kartice” uglavnom i korisnici naših klubova, a podsećam da smo pre dva dana na kućne adrese poslali 40.000 personalizovanih kartica. Danas je poslato još 20.000 i nastavićemo sa tom praksom dok svi korisnici ne dobiju personalizovane kartice. Oko 200.000 penzionera koristi senior karticu u više od 800 maloprodajnih objekata, a u sistemu se nalazi više od 200 firmi. Želim da pozovem sve penzionere koji nisu preuzeli karticu da to učine i počnu da koriste brojne prednosti ove kartice. Na dnevnom nivou ušteda možda nije prevelika, ali na mesečnom i godišnjem svakako jeste značajna - dodao je Mali.

Foto: Beoinfo

On je zahvalio predsedniku opštine Zemun Dejanu Matiću, koji je, kako je rekao, svojevremeno insistirao na otvaranju prvog kluba za starije u centru Zemuna.

- Potrudićemo se da iskoristimo svaki slobodan prostor za klubove poput ovog. Nastavljamo sa odgovornom socijalnom politikom i brigom o kategorijama stanovništva kojima je to najpotrebnije - rekao je Mali.

Foto: Beoinfo

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić ocenio je da su osmesi na licima najstarijih sugrađana jasan signal da je otvaranjem kluba za penzionere urađena prava stvar.

- Na otvaranju ovog kluba radili smo zajedno sa gradom i Sekretarijatom za socijalnu zaštitu. U svakodnevnoj komunikaciji sa građanima razmatramo njihove sugestije i kritike, trudeći se da ispunimo sve što je u našoj moći. Prvi klub na teritoriji opštine Zemun otvoren je 2015. godine, a mi ćemo nastaviti sa svim dosadašnjim aktivnostima čiji je cilj kvalitetniji život najstarijih sugrađana - rekao je Matić.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA