Novo lice sportske sale u Majdanu (FOTO)

Majdan je dobio novu i modernu salu, a tim povodom danas je organizovan sportski dan tokom kojeg svi uzrasti imaju priliku da se oprobaju u različitim sportskim disciplinama

  • 0

Sportska sala Dečijeg kulturnog centra "Majdan", nakon rekonstrukcije od danas je ponovo u funkciji.

Otvorena biblioteka i kutak za seniore na Savskom vencu (FOTO)

Majdan je dobio novu i modernu salu, a tim povodom danas je organizovan sportski dan tokom kojeg svi uzrasti imaju priliku da se oprobaju u različitim sportskim disciplinama.

Obnovljenu salu danas je obišla predsednica opštine Irena Vujović koja je istakla da salu u Majdanu koriste svi građani Savskog venca i da je bilo neophodno da se ona rekonstruiše.

- Kao opština trudimo se da stalno podižemo svest o značaju sporta i rekreacije kroz brojne besplatne sportsko-rekreativne programe. Danas su sa nama deca iz Predškolske ustanove Savski venac, i škole fudbala „Grafičar“ koja je potpuno besplatna za sve mališane sa Savskog venca. Takođe sa nama su i članovi Sportskog saveza osoba sa invaliditetom, koji često koriste ovu salu- rekla je Vujovićeva i naglasila da opština posebnu pažnju posvećuje osobama sa invaliditetom i da podstiče sve aktivnosti koje unapređuju njihov položaj u društvu.

Foto: Promo

Svečanom otvaranju sportske sale DKC "Majdan" prisustvovali su i naši poznati sportisti, fudbaler Nikola Lazetić i košarkaš Igor Rakočević koji su podržali mlade rekreativce i tokom druženja davali im korisne savete. U okviru izvedenih radova u DKC "Majdan"uklonjena je dotrajala podna podloga i postavljen nov hrastov parket, uređene su tribine, a takođe uvedeno je dodatno grejanje s obzirom da je postojeće bilo nedovoljnog kapaciteta za prostor te površine.

Foto: Promo

U skladu sa kampanjom "Pronađi snagu i pokreni se" Opština Savski venac nastaviće da podstiče decu i mlade na bavljenje sportom. Društveno-odgovorna kompanija "VM2GROUP" obezbedila je poklone za osobe sa invaliditetom, a i svi ostali učesnici sportskog dana dobili su prigodne poklone.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA