≫ 

Sjajna vest za Beograđane: Grad kranova dobija novu autobusku stanicu (FOTO)

Nova autobuska stanica, čija će izgradnja koštati 25 miliona evra, imaće 130 perona i još najmanje 53 parking mesta za duže zadržavanje autobusa

  • 11

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ocenio je da je izgradnja nove autobuske stanice, koja će početi u utorak, sjajna vest za Beograđane i istakao da će se time ne samo smanjiti saobraćajne gužve već Beograd dobija i još jedan novi veliki infrastrukturni objekta.

Siniša Mali sa gradonačelnicom Sofije o izgradnji metroa (FOTO)

- Nova autobuska stanica sjajna je vest građane Beograda. Kao što smo i obećali juče je izdata građevinska dozvola za izgradnju nove autobuske stanice. Umesto postojeće u Savskom amfiteatru izgradićemo novu i radovi kreću već u utorak - rekao je gradonačelnik prilikom obilaska radova na projektu Beograd na vodi.

Gradonačelnik je ponovio da će već u utorak bageri, mašine, dizalice...početi sa radom u bloku 42, gde će biti nova autobuska stanica, i precizirao da će radovi trajati 18 meseci.

Naveo je da se radi zajedno sa Beogradskom autobuskom stanicom, s tim da Grad Beograd investira zemljište, a BAS investira novac.

Foto: Sekretarijat za informisanje

Dodao je da je reč o projektu prelepe autobuske stanice koja će biti na ponos svim Beograđanima.

- Ne samo da rešavamo saobraćajne gužve, jer dnevno hiljadu autobusa uđe u prostor Savskog amfiteatra, već dajemo Beogradu još jedan veliki infrastrukturni objekat - rekao je Mali.

On je podsetio da je pre dve godine otvoren "Prokop" i stavljen u funkciju, ponovio da u utorak kreće da se gradi nova autobuska stanica...

- Obećanja koja smo dali ispunjavamo, još jedno veliko gradilište, još jedna velika stvar za Beograđane - poručio je Mali.

Nova autobuska stanica, čija će izgradnja koštati 25 miliona evra, imaće 130 perona i još najmanje 53 parking mesta za duže zadržavanje autobusa, a primaće i međugradski, međumesni, turistički i međunarodni saobraćaj.

Foto: Sekretarijat za informisanje

Beograd grad kranova, investicija i novih radnih mesta

Gradonačelnik Siniša Mali obišao je danas radove na projektu Beograd na vodi i poručio da upravo taj projekat pokazuje da gradska uprava ispunjava obećano -Beograd grad kranova, investicija i novih radnih mesta.

Mali je obilazeći radove rekao da je danas, u subotu, po snegu na gradilištu oko 1.200 radnika kojima je zahvalio na tome što vredno rade u svim vremenskim uslovima.

Foto: Sekretarijat za informisanje

Naš cilj sa Beogradom na vodi bio je i da pokrenemo našu građevinsku industriju, podvukao je gradonačelnik.

Kako je rekao neki kažu da se u Beogradu na vodi grade samo dve zgrade, i porčio da je na to odgovor slika koja to demantuje, gradi se uveliko tržni centar sa 300.000 kvadratnih metara, odmah do su radovi i na visokoj kuli Sent Ridžis, zatim na još dve nove stambene zgrade od kojih je jedan stigla do devetog sprata...

- Dakle, Beograd na vodi se gradi i obećanje koje smo dali kao gradska uprava da će Beograd biti grad kranova, dizalica, investicija, novih radnih mesta Beograd na vodi pokazuje - rekao je gradonačelnik.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Живојин Кикинда

    24. februar 2018 | 12:04

    Драго ми је кад чујем да се гради . Али имам једно питање ДА ЛИ ЈЕ СРБИЈА САМО БЕОГРАД ,НИШ ?

  • Bole

    24. februar 2018 | 12:53

    Meni je i stara ok

  • Lilly

    25. februar 2018 | 13:06

    Davno je kada se radi I Gradi. Samo napred I Ne obazirite se na one koji su vecito nezadovoljni I frustracije lece tako sto kritikuju druge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA