Gradske pijace i ove godine sprovode komercijalne analize zdravstvene bezbednosti namirnica

U cilju zdravstvene zaštite građana, koji se redovno snabdevaju na beogradskim pijacama, Gradske pijace naručile su još jednu u nizu komercijalnih analiza namirnica, prevashodno rečne i morske ribe, pečuraka i svežeg povrća

  • 0

Prema pristiglim rezultatima Naučnog instituta za veterinarstvo Srbije namirnice koje su sastavni deo posne trpeze, a prodaju se na beogradskim pijacama su zdravstveno i higijenski ispravne i ispunjavaju sve uslove predviđene Zakonom o bezbednosti hrane.

LICITIRAJ I ZARADI: JKP Gradske pijace daju šansu za pokretanje profitabilnog posla

U cilju zdravstvene zaštite građana, koji se redovno snabdevaju na beogradskim pijacama, Gradske pijace naručile su još jednu u nizu komercijalnih analiza namirnica, prevashodno rečne i morske ribe, pečuraka i svežeg povrća. Uzorkovanje, metodom slučajnog uzorka i analizu, tokom prethodne nedelje, obavio je Naučni institut za veterinarstvo Srbije.

Šaran, pastrmka, skuša, tuna, smuđ, brancin, orada, losos, papalina, som, oslić, deverika, babuška ne sadrže teške metale, ni histamin, a na osnovu senzorne ocene svi uzorci morske i rečne ribe ispunjavaju odredbe Pravilnika o kvalitetu za ribe, rakove, školjkaše, morske ježeve i krastavce, žabe, kornjače, puževe i njihove proizvode. Sveže povrće, poput kupusa, blitve, spanaća, kao ni pečurke ne sadrže pesticide i druge ostatke sredstava za zaštitu bilja.

Imajući u vidu da se na beogradskim pijacama obavlja promet prehrambenih proizvoda, a da im je zdravlje sugrađana najvažnije, Gradske pijace i u narednom periodu nastaviće da sprovode komercijalne analize zdravstvene bezbednosti hrane, kako bi svi posetioci pijaca bili sigurni i bezbrižni prilikom pijačne kupovine.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA