Siniša Mali: "Meita" gradi drugu fabriku i otvara još 1.500 radnih mesta (FOTO)

Mali je podsetio da je "Meita" najveća fabrika otvorena u Beogradu u poslednjih 20, 30 godina koja trenutno zapošljava više od 1.000 radnika i u kojoj neto plata iznosi 600 evra

  • 71

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišli su danas fabriku automobilskih delova "Meita" u Bariču gde su, zajedno sa kineskim investitorom, najavili izgradnju još jedne fabrike i mogućnost zaposlenja dodatnih 1.500 radnika.

Mali: Završen projekat "Da se radi i gradi po tvom", najviše glasova za domove zdravlja

Mali je podsetio da je "Meita" najveća fabrika otvorena u Beogradu u poslednjih 20, 30 godina koja trenutno zapošljava više od 1.000 radnika i u kojoj neto plata iznosi 600 evra.

Neki su se pre godinu dana smejali da ćemo od napuštene fabrike "Prva iskra Barič" napraviti najmoderniju fabriku u ovom delu Evrope. Danas se ovde proizvode turbo punjači za "Mercedes" i "Ford". Investori su veoma zadovoljni uslovima koje imaju u Beogradu, što potvrđuje da su kupili dodatnih 16 hektara zemljišta za izgradnju duplo veće fabrike od postojeće. Predviđeno je da nova fabrika ima 50.000 kvadratnih metara, u kojoj će se proizvoditi tri miliona turbo punjača godišnje, što je duplo više nego što se proizvodi sada. To će omogućiti 1.500 novih radnih mesta za Obrenovac i grad Beograd – rekao je gradonačelnik.

Foto: beoinfo.rs

On je posebno naglasio da će 200 učenika Tehničke škole u Obrenovcu odmah po završetku školovanja dobiti zaposlenje u "Meiti" što se, prema njegovim rečima, prvi put dešava, a cilj je da mladi ljudi imaju sigurnost i ovde zasnivaju porodice. Nove fabrike i nova radna mesta pravi su pokazatelj kako se Beograd promenio u periodu ove gradske vlasti, rekao je gradonačelnik.

Foto: beoinfo.rs

Čučković je istakao da je samo pre godinu dana na mestu današnje fabrike bila ledina, a da već danas u "Meiti" radi 1.000 Obrenovčana, te da za nekoliko dana kreće izgradnja duplo veće fabrike.

To je veliki uspeh za Obrenovac, koji je jedno od najvećih gradilišta u Beogradu. Kompanije "Meita" ne bi bilo u Obrenovcu da nije bilo vizije predsednika Aleksandra Vučića, političke stabilnosti i ekonomske izvesnosti koje je sproveo, kao i uloge gradonačelnika u pregovorima sa kineskim investitorima. Pokazali smo da Srbija u privlačenju stranih investicija može da pobeđuje i zemlje Evropske unije, kao i da proizvodnja za automobilske renomirane brendove može biti i u našem Obrenovcu – ukazao je Čučković.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rada

    1. mart 2018 | 16:26

    Lepe vesti za građane Srbije. Novi pogon nova prilika za zaposlenje.

  • filip

    1. mart 2018 | 17:31

    Otvaranje nove fabrike i novih radnih mesta pravi su pokazatelji kako se Beograd promenio u periodu ove gradske vlasti.

  • Beta

    1. mart 2018 | 15:20

    Što više investitora i novih radnih mesta !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA