Velelepniji od onog na Adi: Most kod Ade Huje imaće čak dva pilona, i to nije sve (FOTO)

Novi most je deo spoljne magistralne tangente, a povezaće Pančevački put i Višnjičku ulicu

  • 7

U sklopu Unutrašnjeg magistralnog prstena, 2020. godine će u Beogradu početi da se gradi još jedan most preko Dunava, na Adi HujiKako za Novosti ekskluzivno otkriva gradski urbanista Milutin Folić, saobraćajnica će biti sklopljena od četiri konstrukcije.

Beograd dobija novi most! Evo gde će se nalaziti i kako moćno će izgledati (FOTO)

Sa pristupnim putevima biće dugačka 3.327 metara, a široka 30 metara. Glavni most koji spaja obale biće dugačak 844 metra i imaće dva pilona koji će biti "kapije" ispod kojih će prolaziti brodovi. Predviđeno je da izgradnja traje 36 meseci.

Foto: Promo

2,5 KILOMETARA NIZVODNO OD PANČEVAČKOG MOSTA

Most bi trebalo da se nalazi na 2,5 kilometara nizvodno od Pančevačkog mosta. Sa banatske strane zidaće se pristupni put na stubovima dugačak 1.216 metara. Imaće dve paralelne konstrukcije. Sa strane Karaburme, prilazna saobraćajnica će biti dugačka 1.160 metara.

– Planska dokumentacija je usvojena, a u toku je tender za izbor projektanta. Postoje neka idejna rešenja koja su ranije rađena. Direkcija za izgradnju Beograda i izabrani projektant će razrađivati finalni izgled saobraćajnice – objašnjava Folić.

Prema njegovim rečima, izgradnjom ovog mosta, dva tunela u centru grada i novim savskim mostom prestonica će biti rasterećena od nepotrebnog tranzitnog saobraćaja.

RASTEREĆENJE I REKONSTRUKCIJA PANČEVAČKOG MOSTA

– Strategijom razvoja grada n novim generalnim urbanističkim planom okrećemo se ekološki prihvatljivoj hijerarhiji u saobraćaju. Prioritet imaju pešaci, biciklisti i javni prevoz u odnosu na automobile – objašnjava Folić.

Pančevački most, Foto: Telegraf

Završetkom novog mosta otvara se mogućnost da se rastereti i obnovi Pančevački most. Novi most je deo spoljne magistralne tangente. Povezaće Pančevački put i Višnjičku ulicu. Od Ade Huje, povezaće se sa Bulevarom kralja Aleksandra i auto-putem za Niš.

Severnom tangentom povezan je sa kružnom magistralom sa Pupinovim mostom, a onda do Mosta na Adi preko Bulevara heroja sa Košara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    1. mart 2018 | 16:14

    Apsolutno potreban most jer ce se Pancevac srusiti sam od sebe ne bude li se uskoro nesto uradilo sa njim a frekvencija saobracaja preko njega je ogromna.

  • Vavilonac

    1. mart 2018 | 15:43

    Mnogo je kume..smanjite malo

  • Sergej

    1. mart 2018 | 20:05

    Jel'neko pomislio tunel ispod reke da se napravi da se neunistava priroda.dosta vise sa mostovima daj malo promenite...izgleda da je najbitnije da ima DVA pilara...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA