Dečak krenuo za tatom, pa pao sa trećeg sprata zgrade: Mališan iz Koteža se oporavlja, drvo i visoka ograda mu ublažili pad

- Dečak je obuo čizmice i ogrnuo se ćebetom. Krenuo je ka vratima, da pođe za ocem, koji je nekoliko trenutaka ranije otišao do obližnje prodavnice i ostavio ga samog bukvalno na nekoliko minuta.

  • 8

Komšije četvorogodišnjeg dečaka koji je u naselju Kotež preživeo pad sa trećeg sprata zgrade kažu da je dečak pošao za ocem koji je izašao do prodavnice.

Užas u Kotežu: Dete palo sa trećeg sprata zgrade

- Dečak je obuo čizmice i ogrnuo se ćebetom. Krenuo je ka vratima, da pođe za ocem, koji je nekoliko trenutaka ranije otišao do obližnje prodavnice i ostavio ga samog bukvalno na nekoliko minuta. Kad je naišao na zaključanu bravu, mališan je otišao na drugi kraj stana, popeo se na stolicu i otvorio mali kuhinjski prozor. Zakoračio je i pao sa trećeg sprata - priča za "Novosti" Aleksandra, komšinica četvorogodišnjeg M.R, koji je u nedelju oko 15.35 časova u bloku Sutjeska u beogradskom naselju Kotež, pao sa trećeg sprata zgrade.

Foto: Marko Todorović

Imao je sreće jer su mu drvo i visoka ograda ublažili pad i zadobio je samo lakše povrede zbog čega je zbrinut na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

- Bila sam u stanu sa decom i čula sam neko cviljenje spolja. Prvo tiho, pa sve jače. Pomislila sam da čujem mačke, međutim, kad sam pogledala kroz prozor, sledila sam se od užasa. Moj mali komšija je ležao na ulubljenoj tarabi. Brzo sam sišla dole i sklonila ga sa ograde - priča Aleksandra.

Dečak je, kako kaže, bio sav izgreban od grana koje su ga zakačile, drhtao je, plakao i mnogo se uplašio.

- Pozvala sam Hitnu pomoć i presvukla ga. U međuvremenu je došao dečakov otac i nije mogao da veruje šta se dešava, bio je van sebe.

Foto-ilustracija: Telegraf

Komšije oca četvorogodišnjeg dečaka opisuju kao veoma brižnog i misle da je ovaj događaj puka slučajnost.

- On radi na pumpi, u ovoj zgradi žive u iznajmljenom stanu. Kad je vikendom na poslu, pozove neku ženu da mu pričuva dete. Mališan je uvek čist, uredan i lepo obučen. Trudi se da svom sinu sve obezbedi, da dečak ne oseti nedostatak majke koja, navodno, ne želi da ima kontakt sa bivšim suprugom i detetom. Nije došla ni u nedelju kad je dečak pao. Nadamo se da komšija sa trećeg sprata neće imati problem sa socijalnim službama zbog ovog nemilog događaja.

Dečakov otac se, kažu susedi, mnogo potresao i u ponedeljak je ceo dan proveo pored mališana u Tiršovoj.

Daljinac

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н. С

    6. mart 2018 | 10:55

    Богу хвала да је жив, и да није јако повређен. Ово је опомена, за даље. Тата је мислио брже ће се вратити, јер сигурно човек има пуно посла, кад сам брине о свему.

  • Nira

    6. mart 2018 | 12:13

    Fala ti bože na milosti dječaku brz oporavak .

  • Marija

    6. mart 2018 | 09:34

    Deca tog uzrasta se ne ostavljaju sama u stanu ni na minut, mašta im radi 300 na sat. Eto on se ćebetom ogrnuo i izleteo kroz prozor, možda je mislio da je supermen. Obuci ga dobro i povedi, ambulante su pune onih koji su u zatvorenom, a ne dece koja su na vazduhu. Neka je zima, neće ga ubiti 5 minuta napolju. Kako reče komšinica nadam se da neće imati problem sa socijalnim službama, ali neka i drugi iz ovoga nešto nauce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA