≫ 

Nedelja francuskih ukusa u Beogradu i restoranu Stanica 1884 (FOTO)

Ovaj projekat ima za cilj da predstavi osam nacionalnih kuhinja

  • 0

Manifestacija "Ukusi Francuske" održava se četvrti put u Beogradu i trajaće od 19. do 25. marta. Restoran Stanica 1884 jedan je od restorana u kom će svi zainteresovani imati priliku da probaju francusku kuhinju, pored restorana Casa Nova, Druga priča, Enso, Falkensteiner, Hotel Belgrade restaurant, Franš, Homa, Hotel Zlatnik, Kalemegdanska terasa, Klub Književnika, Madera, The Square Beograd, Voulez-vous.

Otvorena manifestacija "Sveti Trifun na Savskom vencu - u slavu knjige i vina"

U Novom Sadu su to: Inspiracija i Restoran Zak.

Manifestacija se održava na inicijativu Ministarstva spoljnih poslova Francuske i ima za cilj valorizaciju umeća življenja na francuski način.

- Čitave nedelje biće organizovane večere sa francuskim menijem u nekoliko beogradskih restorana. Ovu izvanrednu smotru kulinarstva započeli smo 2015. godine kada je 1.000 restorana širom sveta imalo francusku kuhinju na meniju. Četiri godine kasnije, događaj će okupiti 3.300 restorana, šefova i menija u 150 zemalja sveta.

Foto: Promo

- U Srbiji naša manifestacija postaje tradicija i ove godine imaćemo 16 restorana koji će na meniju imati francusku kuhinju. U Beogradu će se francuski specijaliteti naći u ponudi 13 restorana. Novi SAD će prestaviti "Ukuse Francuske" u dva restorana a prvi put u našoj manifestaciji učestvuje i Ugostiteljsko - turistička škola u Vrnjačkoj Banji" - naveo je ambasador Francuske u Beogradu Mondolini.

U restoranu Stanica 1884 predstojeća nedelja manifestacije podudara se sa nedeljom francuske kuhinje, u sklopu projekta "Orient Express".

Foto: Promo

Ovaj projekat ima za cilj da predstavi osam nacionalnih kuhinja za osam nedelja u periodu od 12. marta do 6. maja, pri čemu je "stajalište" čuvenog voza u Parizu i predstavljanje francuske kulinarske tradicije rezervisano u periodu 19-25. marta.

Pored Pariza, ostala stajališta su gradovi: London, Cirih, Beč, Budimpešta, Beograd, Atina i Istanbul.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA