≫ 

Bahati investitor seje strah po Zemunu: Gradi "na divlje" i bije stare ljude, a inspekcije se prave lude (FOTO)

Lončar je udarao mog oca pesnicama u glavu, a kada su mu ispali lekovi i sagnuo se da ih podigne, nastavio je da ga šutira, priča sin vlasnika kuće koji se pobunio protiv bahatog investitora

  • 14

Kada se 2012. godine Đ. M. pobunio zbog nelegalne gradnje u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu i prijavio je opštini, nije ni slutio da će ga investitor Predrag Lončar napasti, polomiti mu ruku i rebro i pretući mu oca. Šest godina kasnije, priča se ponavlja. Lončar i dalje gradi nelegalno i napada i bije stare ljude koji se drznu da mu se suprotstave.

Divlja gradnja u Zemunu: Niče kompleks od 15 miliona evra bez dozvole

Sve je počelo još 2011. godine kada je Lončar počeo da gradi na dva placa u Ugrinovačkoj ulici. Dva placa nisu mu, čini se, bila dovoljna, pa se proširio toliko da je potpuno zagradio kuću komšije Đ.M, zatvorivši im prozore.

Tviter

Đ. M. ga je prijavio inspekciji, nakon čega je Lončar upao u njegovo dvorište sa grupom muškaraca i nasrnuo na njega i njegovog oca i naneo mu teške telesne povrede.

- Posle verbalne prepirke bacili su na njega metalno bure zapremine 200 litara u kome se nalazio kreč, da bi potom Lončar udario oštećenog drvenom motkom po ruci polomivši mu ruku i jedno rebro - piše u krivičnoj prijavi koju je komšija podneo protiv Lončara, a povodom koje se on već šest godina nije odazvao ni na jedan poziv suda, niti je zbog toga privođen.

U isto vreme stiglo je i rešenje opštinske inspekcije da gradilište mora da se zatvori i radovi hitno obustave. Uprkos rešenju inspekcije, Lončar je nastavio radove, a nije stao ni kada je od iste inspekcije stigao nalog da sve podignuto i sruši o svom trošku.

Foto: Tviter

Iako su komšije i u narednim godinama podsećale inspekciju opštine Zemun na ovaj prekršaj, sagrađeni objekti prerasli su u fabričke hale kompanije koja proizvodi odeću i pored nekoliko rešenja za rušenje koje nadležni organi nisu sproveli.

Šest godina kasnije, Lončar ponovo jaše. Na placu u Sarajevskoj ulici koji se naslanja na one u Ugrinovačkoj podjednako nelegalno gradi halu uz pompć građevinske kompanije “Kapriol Gradnja”, iako na ovom mestu ne bi smeo da podiže privredne objekte, već samo stambene.

Foto: Tviter

A kada se novi komšija pobunio zbog divlje gradnje, usledio je isti scenario. B. J. je prijavio Lončara inspekciji, a ovaj je, kada je saznao za to počeo da mu preti. Uplašeni komšija prijavio je Lončarove pretnje policiji, što je dodatno razjarilo investitora. Sin komšije S. J. kaže da je Lončar napao njegovog oca po povratku iz policije.

- Otac je izlazio iz prevoza, a Lončar ga je zaskočio s leđa. Udarao je mog oca pesnicama u glavu, a kada su mu ispali lekovi i sagnuo se da ih podigne, nastavio je da ga šutira. Na sreću, moj otac, iako ima 72 godine, zna da se odbrani, pa je prošao samo sa lakšim povredama, ali je bio isprepadan - priča njegov sin.

Iako ga je policija tada privela, ni to nije sprečilo ovog bahatog investitora da nastavi sa divljom gradnjom koja i dalje traje.

- Komšije prijavljuju nastavak nelegalne gradnje, poziva se i policija i inspekcija opštine Zemun izlazi na lice mesta ali nakon dan dva radovi se nastavljaju i tako sve u krug - kaže S. J.

Na zabranu radova ne osvrće se niti Predrag Lončar, niti firma “Kapriol Gradnja” koja obavlja nelegalne radove na placu u Sarajevskoj ulici.

Foto: Tviter

- Koriste taktiku da će nekome dosaditi da izlazi na teren, a da oni malo po malo završe posao a posle, pošto im niko neće ništa rušiti, objekat dođe do planirane faze izgradnje. Tako su radili i prilikom izgradnje postojećih objekata u Ugrinovačkoj ulici. Prilikom izgradnje tih objekata su čak i postojeću telefonsku i elektro mrežu kablova uzidali u betonsku ploču objekta, što se može videti i dan danas na jednom od objekata - objašnjava S. J.

Povodom izvođenja divljih radova i napada na oštećene komšije uputili smo pitanja opštini Zemun, investitoru Predragu Lončaru i izvođaču radova "Kapriol gradnji", ali ni od koga nismo dobili odgovore.  

Daljinac

(G. A. / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA