Vesić se oglasio o poplavama u Beogradu: Prestonica sigurna u ovom trenutku

- "Beograd vode" redovno kontrolišu potoke i reke - saopštio je Vesić

  • 2

Ne postoji nikakva opasnost od poplava na teritoriji grada Beograda u ovom trenutku, poručili su danas gradski menadžer Goran Vesić i zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović prilikom obilaska lokacije kod Kule Nebojša, gde je već uvedena redovna odbrana od poplava.

Prema rečima gradskog menadžera, na toj lokaciji u četvrtak će biti uvedena vanredna odbrana od poplava, jer je to najkritičnija tačka, a na celoj teritoriji grada Beograda redovna odbrana od poplava.

Kod Kule Nebojša počinje redovna odbrana od POPLAVA: Zabranjuje se parkiranje i vožnja vozila ispod Kalemegdana

- Mi kao Grad Beograd vodimo računa o vodotokovima drugog reda. To su reke koje nisu Sava i Dunav. Sve su pod kontrolom, svi kanali su prazni, "Beograd vode" redovno kontrolišu potoke i reke - rekao je on.

Kako je dodao, jedini problem je to što moraju da se čiste potoci koji su već očišćeni prošle godine jer su građani u njih ponovo bacali đubre.

- Nažalost, u potocima koje smo očistili prošle godine danas ima toliko đubreta koje su bacili građani da sada to ugrožava njihovu bezbednost u slučaju većih voda. To je nešto što je naš problem kao društva i što ćemo morati da rešavamo jer se dešava da smo prošle godine u ovo vreme očistili neki potok i da danas tu ne može da prolazi voda - rekao je Vesić.

Foto: Wikimedia/Krumb77

- Sve to zbog količine đubreta koje su bacili ljudi koji žive pored tog potoka i koji, naravno, sada očekuju da opet taj potok očistimo da ne bi došlo do poplava, što mi i radimo - dodao je.

On je istakao da je situacija pod kontrolom i da ne postoji nikakva opasnost po građane.

- Ne postoji nikakva opasnost, ništa se vanredno ne dešava, nema potrebe za panikom, sve je pod kontrolom što naravno ne znači da ne treba da budemo oprezni - dodao je Vesić.

Mladenović je istakao da u ovom trenutku ne postoji nikakva opasnost od poplava na teritoriji grada Beograda i dodao da se očekuje da će sutra biti uvedena redovna odbrana od poplava na celom toku Save.

On je rekao da je preduzeće "Beograd vode" u pripravnosti, da se prate sve kritične tačke na vodotokovima drugog reda, a posebno na vodotokovima prvog reda, te da se ne očekuju neki veći problemi u narednih sedam do deset dana.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sie

    21. mart 2018 | 15:00

    I Obrenovac je opstina glavnog grada! Ne ponovila se 2014! Hajmo na vreme da uradimo bedeme, kad 4 godine nismo u stanju reke da ocistimo i sredimo stanje i na ostalim rekama!

  • Kolonija

    21. mart 2018 | 15:23

    Reka Topčiderka je 2014 napravila haos u Ripnju-Koloniji.Gradska vlast opštine Voždovac je produbila deo reke i stala na pola.Tako su napravili čep,jer je deo reke dubok i prošiten a odmah uzak i plitak.Koće biti kriv kada ponovo budemo poplavljeni?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA