Beograd može da dobije gradonačelnika i pre predviđenog roka

Mandati novih odbornika biće verifikovani na konstitutivnoj sednici gradskog parlamenta 9. maja, gde će biti i izabran predsednik Skupštine grada i sekretar, objasnio je gradski menadžer Vesić

  • 2

Novi gradonačelnik Beograda može biti izabran i pre isteka zakonskog roka od 30 dana po konstituisanju gradske skupštine, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić otkrio ko će biti gradonačelnik Beograda (VIDEO)

On je za televiziju Pink rekao da će se posle izbora prvog čoveka Beograda steći uslovi da se biraju svi organi Skupštine grada, prenosi gradska služba za informisanje.

Vesić je podsetio da će na konstitutivnoj sednici gradskog parlamenta, koja je zakazana za 9. maj, biti verifikovani mandati novih odbornika i izabran predsednik Skupštine grada i sekretar.

- Tada će novoizbarani predsednik zakazati sednicu za izbor gradonačelnika i drugih oragana. Najduži rok po zakonu je mesec dana, ali to može da se desi ranije. Od tog trenutka će se steći uslovi da se biraju svi organi Skupštine grada i da grad nastavi da radi - rekao je Vesić.

Media lybrary

Gradonačelnika predlaže predsednik Skupštine, a kandidat za gradonačelnika predstavlja svoj program i tim koji čine zamenik i članovi Gradskog veća.

Lokalni izbori u Beogradu održani su 4. marta, a na njima je pobedila lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd", sa osvojenih 64 odborničkih mandata.

Lista "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" imaće 26 odbornika, lista "Aleksandar Šapić - Gradonačelnik" 12, a koalicija SPS i JS osam odborničkih mesta.

Od 24 liste, koliko ih je učestvovalo na izborima u Beogradu, 20 nije prešlo cenzus.

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Veteran

    7. april 2018 | 15:00

    Može posle uskrsa odma da počne da radi gradonacelnik..

  • Vlajko

    7. april 2018 | 21:26

    Vesic za gradonacelnika. Radice i nocu i danju za beogradjane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA