Uspešno završeno šesto po redu svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja Belgrade Business International Case Competition 2018 (FOTO)

Pobednik ovogodišnjeg takmičenja je The Stephen J.R. Smith School of Business, Queen’s University, drugoplasirani tim je Foster School of Business, University of Washington, dok je treće mesto pripalo timu American University of Beirut

  • 0

U subotu, 21. aprila 2018. godine zvanično je završeno svetsko takmičenje u rešavanju poslovnih studija slučaja, Belgrade Business International Case Competition 2018.

Ukupno 100 studenata i njihovih mentora sa 20 univerziteta iz SAD, Australije, Kanade, Nemačke, Danske, Hong Konga, Kine i Tajlanda rešavalo je tri studije slučaja u okviru šestog internacionalog studentskog takmičenja u rešavanju poslovnih studija slučaja, Belgrade Business International Case Competition 2018. BBICC takmičenje održano je od 15. do 21. aprila u organizaciji Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu i najveće menadžment konsalting organizacije Case Study Club.

Prvu malu studiju slučaja koju su studenti radili 5 sati zadala je kompanija koja je globalni specijalista u upravljanju energijom i automatizaciji, Schneider Electric, a zadatak je bio kreiranje strategije za elektronsko poslovanje. Drugu malu studiju slučaja dala je kompanija Paneleven Group, a zadatak je bio da se odabere odgovarajuća tehnologija i adekvatan poslovni model za kriptovalutu xCEEdium. Kompanija Paneleven je specijalizovana za marketing, distribuciju, projekte i razvoj softvera i integraciju uspostavljanja dugoročnog odnosa sa vodećim kompanijama ključnog tržišta u ovim regionima. Treću, veliku studiju slučaja kompanije Telekom Srbija studenti su radili 24 sata.

Foto: Promo

Telekom Srbija je moderna, u potpunosti domaća telekomunikaciona kompanija koja već dvadeset godina ima ulogu lidera iz oblasti fiksne i mobilne telefonije, interneta i multimedije, kako u zemlji tako i u regionu. Zadatak koji je kompanija Telekom Srbija dala bio je da se nadomeste opadajući prihodi od fiksne telefonije i osmisli način uvođenja "interneta stvari" u ponudu. Timovi studenata su imali priliku da svoja rešenja prezentuju pred stručnim žirijem sačinjenim od top menadžera, konsultanata vodećih kompanija iz Srbije, kao i predstavnika Vlade Republike Srbije

- Mislim da bi svi timovi trebalo da budu ponosni na ideje koje su proistekle iz njihovog dvadesetčetvoročasovnog rada. Naši timovi rade nedeljama i mesecima kako bi došli do rešenja, a od takmičara smo dobili podjednako kvalitetna rešenja za kraći vremenski period - rekao je Milan Simić, izvršni direktor za IT podršku i ICT servise kompanije Telekom Srbija.

Foto: Promo

- Rešavanje kejsa kao jedan tim zahtevalo je mnogo vežbe. Potrudili smo se da dođemo do najboljeg mogućeg rešenja od prvih nekoliko sati rada i to je zahtevalo da tokom rada menjamo pravac u kom naša ideja ide. Bilo je zanimljivo videti kako velika kompanija poput Telekoma Srbija može koristiti rešenja nas studenata. Naše iskustvo sa takmičenja je sjajno i u njemu smo jako uživali - rekla je Elieen Smith, takmičarka koja je deo pobedničkog tima The Stephen J.R. Smith School of Business, Queen’s University iz Kanade.

Foto: Promo

Pobednik ovogodišnjeg takmičenja je The Stephen J.R. Smith School of Business, Queen’s University, drugoplasirani tim je Foster School of Business, University of Washington, dok je treće mesto pripalo timu American University of Beirut. Posebnu nagradu dobio je Preston Gulledge, student Foster School of Business, University of Washington iz Amerike, koji se istakao kao najbolji prezenter.

Dodatne informacije o takmičenju, mogu se naći na sajtu www.bbicc.org.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA