≫ 

Nova stanica sa koje krećete na putovanja postavljena na nikad veću udaljenost od centra Beograda

Taksisti će se obogatiti, a putnici poludeti

  • 5

Novi autobuski terminal, sa kojeg će od 7. maja polaziti svi turistički autobusi ka moru, planinama i evropskim metropolama, nalaziće se na autoputu Beograd-Niš (parking "Laste"), između Malog Mokrog Luga i Velikog Mokrog Luga.

Decu nam na ekskurzije voze pijani vozači: Prošle godine iz saobraćaja isključeno njih 19, a alkohol nije jedini razlog!

Ova lokacija udaljena je 10 kilometara od centra grada (Trg republike), 11,4 kilometara od Banovog brda, 13,5 kilometara od novobeogradskog Bloka 45, a "samo" 8,2 kilometara od Karaburme.

Putničkim automobilima neće biti problem doći do nje, samo je važno izaći na autoput, dok bi taksi vožnja mogla prosečno da košta između 900 i 1.300 dinara.

Foto-ilustracija: Marko Todorović

Najveći problem definitivno predstavlja povezanost ovog autobuskog stajališta sa centrom grada linijama javnog gradskog prevoza. Naime, do ovog "Lastinog" centra se može doći samo linijama 38 koja kreće od Šumica i 70 koja od Bežanijske kose vodi do "Ikee".

Ova prva, "tridesetosmica" je donekle lokalnog karaktera i odgovara samo pojedinim Beograđanima, dok je "sedamdesetica" povezana sa Novim Beogradom i, delimičnom centrom grada. Pod uslovom da putnici siđu do Mostarske petlje, kod Hitne pomoći u Deligradskoj ili na stajalište u Franša Deperea (kod Autokomande).

Autobusi sa linije 70, koje najčešće koriste oni koji idu u "Ikeu", prosečno idu na 20-22 minuta, radnim danima i vikendom, prvi polazak je u 4.40, a poslednji u 21.40, što bi automatski moglo da predstavlja veliki problem.

Foto-ilustracija: Telegraf

Kada su vozila sa linije 38 u pitanju, ona su još ređa, idu na 40 minuta (radnim danima i vikendom), prvi polazak je tek u 5.40, poslednji u 22.25.

Dakle, neko ko živi u centru grada, na primer, a ima polazak u 19.00, ukoliko planira da koristi gradski prevoz, sigurno bi morao da krene oko 17.00 jer će morati da promeni barem dve, a možda i više linija.

E sad ostaje pitanje šta da rade oni koji u Beograd dođu posle 22 sata ili njihova rodbina koja ih u to vreme bude pratila na put.

Daljinac

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    27. april 2018 | 15:37

    Pa zamisli ,meni je iz Mirijeva do Sava centra trebalo 15 km i taksi 700'din.Bas mi je zao.

  • Srbin

    27. april 2018 | 15:14

    Da li je ovo normalno, Šta se prave pametni i izmestaju ovo iz centra grada gde je bilo idealno mesto za ovo, da neće možda da podizu neku zgradu tamo slučajno?

  • Miodrag Gvozdic

    1. maj 2018 | 07:01

    Ima tokom cele godine parking kod ada mosta more prevoza sto autobusa sto tramvaja dolazi do mehane stvarno mi nije jasno prostor divlje koristi jedan covek sa kucicom cele godine vise godina ovo je Beograd ne izmislajte rupu na saksiji ne upotrebljen parking imate deset minuta od centra i svima odgovara za sve pravce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA