≫ 

Za četiri godine obnovljeno 198 beogradskih parkova, igrališta i teretana na otvorenom

Ove godine će sigurno biti urađeno još najmanje 50 lokacija

  • 4

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević prisustvovao je otvaranju dečjeg igrališta i teretane na otvorenom u Crnotravskoj ulici na Banjici. On je tom prilikom podsetio da je u prethodne četiri godine obnovljeno 198 javnih površina i izrazio uverenje da su upravo takvi projekti način da se poveća kvalitet života u Beogradu.

Nikodijević je istakao da je projekat realizovan saradnjom Grada Beograda, JKP „Zelenilo – Beograd” i Opštine Voždovac, kao i da je svemu prethodila inicijativa stanara okolnih zgrada.

Taksisti su nam upropastili ovaj dan: Imaju li pravo da na 18 sati blokiraju ceo grad? (FOTO) (VIDEO)

- Nalazimo se na 198. javnoj površini koja je uređena u prethodne četiri godine i verujem da ćemo već u narednih desetak dana proslaviti jubilarnu dvestotu. U pitanju su parkovi, dečja i sportska igrališta, teretane na otvorenom i različiti multifunkcionalni sadržaji koji se rade kako u velikim parkovima tako i u urbanim džepovima i prostorima između zgrada. U ovom delu grada živi veliki broj ljudi, a malo je uređenih površina na kojima deca mogu da se igraju - rekao je predsednik Skupštine grada.

Igralište je obišao Nikola Nikodijević, Foto: Beograd.rs

On je izrazio nadu da će grad u narednom periodu obnoviti i urediti sve javne površine na kojima mogu da se postave dečja igrališta, sportski tereni, ali i kutak za najstarije sugrađane, kako bi mogli nesmetano da se odmaraju, rekreiraju ili šetaju.

- Ono što u velikom gradu čini kvalitet života boljim, jesu upravo ovakvi projekti. Pored infrastrukture i svih komunalnih usluga na koje građani mogu da računaju, moramo sugrađanima da ponudimo i kvalitetan život van posla, ali i van stambenog prostora. Na takvim projektima insistiramo, o čemu svedoči i prošlonedeljno otvaranje novih sportskih terena u parku Ušće. Park Ušće je najveći projekat koji se radi kada je „Zelenilo – Beograd” u pitanju, ali svakako nije jedini - naglasio je Nikodijević.

On je apostrofirao da je važno da se Grad Beograd i njegova javna preduzeća prilikom obavljanja ovakvih ili sličnih poslova pridržavaju veoma strogih standarda kako bi najmlađi Beograđani bili potpuno bezbedni tokom igre.

Ovo je 198. obnovljena javna površina, Foto: Beograd.rs

- Sva instalirana oprema atestirana je posebnim atestima, a tu je i gumirana podloga, kako se mališani ne bi povređivali. Ovaj park se nalazi između nekoliko parkinga i saobraćajnica, pa je zbog toga ograđen. Verujem da ćemo u naredne četiri godine obnoviti barem polovinu dečjih igrališta koja postoje u gradu, a kojih ima oko 1.000. Alternativa ovom igralištu do juče su bile polomljene ljuljaške i nebezbedne klupe, kao i igranje na parkingu, koji stanari zbog nedostatka parking mesta koriste na različite načine - zaključio je Nikodijević.

Direktor JKP "Zelenilo - Beograd” Slobodan Stanojević istakao je da je investicioni budžet preduzeća, na čijem je čelu, ove godine nikada veći, te da iznosi blizu 800 miliona dinara.

- Od tih 800 miliona, 300 je namenjeno za park Ušće, dok će ostatak novca biti utrošen na druge projekte. Plan je već napravljen, a trebalo bi istaći da ne odustajemo od dva glavna principa - kvaliteta i prisustva u svim beogradskim opštinama. Ove godine će sigurno biti urađeno još najmanje 50 lokacija, ne računajući glavne projekte poput Ušća - rekao je Stanojević.

Događaju su prisustvovali podsekretar Sekretarijata za informisanje Boris Jovanović i podsekretar Sekretarijata za sport i omladinu Nikola Rajičić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    11. maj 2018 | 08:12

    A trotoari?...

  • Ivana

    10. maj 2018 | 22:24

    A kada ce biti uradjen bar jedan parkic za decu u Zemun Polju??????

  • IQ

    14. maj 2018 | 23:06

    A koliko ste ih obnovili po selima?! Pa se i dalje cudite sto niko na selo nece a sve mu uzimate....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA