≫ 

Zove se Coka i voli da se mazi: Vučica koja je prestravila meštane Mirijeva dobila dom u Zoo vrtu (FOTO) (VIDEO)

Veterinar kaže da ona ima oko osam godina

  • 10

U beogradskom naselju Mirijevo, 12. maja, pronađena je vučica Coka koja je izazvala paniku među meštanima naselja koji su bili vidno zabrinuti za svoju bezbednost. Coka koja je prilikom hvatanja bila mirna, dobila je dom u beogradskom Zoološkom vrtu, gde ima poseban kavez.

Među Beograđane je paniku unela i lažna informacija da je vučica rastrgla neke pse i da se ponašala vrlo agresivno, a ona je, sudeći po slikama, prava divna maza. Veterinari kažu da vučica nije agresivna što može da ukazuje na to da je bila nečiji ljubimac, a trenutno se nalazi u prostorijama "Veterine Beograd".

Vučica Coka dobila je poseban kavez u Zoološkom vrtu Printskrin: Youtube/TVStudioB

Na društvenim mrežama se su, takođe, pojavile brojne teorije kako je Coka dospela na ulicu, a odgovor na to pitanje mogla bi da da istraga MUP-a koja je u toku.

Držao vuka u stanu na petom spratu?!

Takođe, se navodi da vučica ima svog vlasnika, i da borba za njen povratak kući tek predstoji, pišu Večernje novosti.

Veterinar Jožef Ezved je rekao da ona ima oko osam godina i da je u zadovoljavajućem stanju kao i da je u planu da se urade kliničke pretrage i vakcinacija protiv besnila.

- Ako još nije i trajno obeležena, dobiće čip i uradićemo hematološke analize kako bismo utvrdili njeno opšte stanje i da li treba da se leči - rekao je Ezved.

Pogledajte video:

- Ja sam više nego ubeđen da je bila ljubimac jer se divlji vuk ne bi ovako ponašao, pobegao bi. Ona je dugo bila u blizini ljudi koji su učestvovali u akciji hvatanja i nije pokazivala znakove agresivnosti - rekao je veterinar za RTS.

Još uvek se ne zna odakle je stigla i kako je završila na ulicama Beograda ta evropska siva vučica.

VIDEOPas bio uz devojčicu i pomogao porodici da je pronađu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA