U Opštini Savski venac dodeljeni sertifikati polaznicima obuke "Put do uspešnog preduzetnika"

Predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović danas su svečano uručili sertifikate polaznicima koji su uspešno završili obuku

  • 0

U saradnji Gradske opštine Savski venac i Nacionalne službe za zapošljavanje u prostorijama opštine organizovana je dvodnevna obuka "Put do uspešnog preduzetnika" namenjena nezaposlenim građanima koji žele da pokrenu sopstveni biznis.

Predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović danas su svečano uručili sertifikate polaznicima koji su uspešno završili obuku.

Irena Vujović rekla je da je obuku "Put do uspešnog preduzetnika" u Opštini Savski venac prošlo preko 30 nezaposlenih građana i dodala da će sa dobijenim sertifikatima moći da konkurišu za subvenciju za samozapošljavanje.

Foto: Promo

- U cilju sprovođenja mera aktivne politike zapošljavanja nedavno smo u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje osnovali Savet za zapošljavanje Opštine Savski venac. Pratimo politiku Vlade Srbije po pitanju smanjenja nezaposlenosti, a u prethodnom periodu sprovodili smo različite projekte u saradnji sa kompanijama, institucijama i udruženjima. Uključivanjem u programe edukacije i dodatnog obrazovanja nezaposleni dobijaju priliku za sticanje novih znanja što im omogućava da budu konkurentniji na tržištu rada i da lakše dođu do zaposlenja. Trudićemo se da ovakve primere dobre prakse nastavimo i ubuduće - poručila je Vujović.

Direktor Nacionalne službe za zapošaljavanje Zoran Martinović objasnio je da je cilj promocije razvoja preduzetništva koju podržava Vlada Srbije da se ohrabre polaznici koji imaju sklonosti ka sopstvenom biznisu i da taj biznis pokrenu uz pomoć i subvencije države.

Foto: Promo

On je rekao da godišnje oko 12 000 ljudi iz čitave Srbije koji žele da započnu svoj biznis prođe kroz obuke Nacionalne službe za zapošljavanje, a od toga oko 4 000 njih i dobije podsticaj i subvencije za pokretanje sopstvenog biznisa.

- U toku 2018.godine u Beogradu će oko 360 građana moći da dobije podsticaj za sapozapošljavanje. Ovih dana je aktuelan i novi javni poziv iz programa predpristupne pomoći gde će dodatnih 50 zainteresovanih građana moći da dobije ovu subvenciju, što je važno za sve ove ljude koji su danas završili obuku - zaključio je Martinović.

Događaju su prisustvovali i zamenik direktora NSZ Petar Jarić, direktor Filijale za grad Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje Dobrosav Marić, i predsednik Saveta za zapošljavanje GO Savski venac Strahinja Kukić.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA