Mali i Nikodijević obišli "Štark arenu": Sve je spremno za "Final four" Evrolige (FOTO)

Mali je poručio da "Štark arena" nikada nije izgledala bolje nego sada, kao i da je sve što je je bilo do grada, kao organizatora, urađeno pet dana pre roka

  • 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik gradske skupštine Nikola Nikodijević obišli su danas "Štark arenu" i uverili se da je tri dana pred početak završnog turnira košarkaške Evrolige sve spremno za veliki sportski spektakl.

Tom prilikom održana je i sednica organizacionog odbora ovog takmičenja kojoj je predsedavao gradonačelnik Siniša Mali.

Mali je poručio da "Štark arena" nikada nije izgledala bolje nego sada, kao i da je sve što je je bilo do grada, kao organizatora, urađeno pet dana pre roka.

Beograd će od 18. do 20. maja prvi put biti domaćin završnog turnira košarkaške Evrolige. Čelnici ovog takmičenja su prezadovoljni i kažu da su pripreme urađene na najbolji mogući način. Ostalo je još samo da se postavi parket, ali to rade njihove ekipe. Nakon toga, "Štark arena" će biti u potpunosti spremna za predstojeći Fajnal for – rekao je Mali.

Foto: beoinfo.rs

On je dodao da se očekuje preko 20.000 turista u Beogradu, prevashodno iz zemalja iz kojih dolaze finalisti, odnosno Turske, Španije, Litvanije i Rusije.

Na Aerodromu "Nikola Tesla" očekuje se vanredno sletanje oko 50 aviona, dok će direktan televizijski prenos moći da se gleda u više od 200 zemalja. To je sjajna prilika za promociju Beograda i Srbije, kao i još jedna šansa da pokažemo da smo sportska i košarkaška velesila. Tokom vikenda Beograd će biti košarkaški centar Evrope, a paralelno sa završnim turnirom, naš grad će biti domaćin i juniorskog Fajnal for takmičenja, uz učešće dva domaća kluba – "Crvene zvezde" i "Mega Bemaksa". U pitanju je pravi sportski spektakl i drago mi je da smo još jednom pokazali da smo više nego sposobni da organizujemo ovoliko zahtevan i važan događaj – istakao je gradonačelnik.

Foto: beoinfo.rs

Prema njegovim rečima, "Štark arena" izgleda nikada bolje, tačnije izgleda onako kako je trebalo da izgleda u vreme kada je završena.

Medijski prsten i medijska kocka su postavljene, ozvučenje i osvetljenje je novo, a valja istaći da sve što je kupljeno od opreme ostaje u vlasništvu "Štark arene". Uređeni su i platoi oko dvorane, a ukupno je Grad Beograd uložio oko dva miliona evra u poslednjih nekoliko meseci kako bi dvorana izgledala kako izgleda danas. Želim da zahvalim Vladi Republike Srbije, sa kojom smo zajednički organizovali ovaj događaj, a sa nama je i resorni ministar Vanja Udovičić. Zahvalnost dugujemo predsedniku Aleksandru Vučiću, od koga je potekla ideja da se Beograd kandiduje za organizaciju Fajnal fora – zaključio je Mali.

Foto: beoinfo.rs

Nikodijević je precizirao da je fan-zona sastavni deo organizacije Fajnal fora. Ona, kako je rekao, služi za promociju košarke, ali i sponzora koji prate Evroligu.

Predviđeno je da traje u petak, subotu i nedelju, od 10 do 22 sata, na Kalemegdanu. To je simbolično mesto gde se rodila i srpska, jugoslovenska i evropska košarka i tu sve posetoioce čeka puno zabave i različitog pograma. Predviđene su revijalne i humanitarne utakmice, programi za decu, razne promocije – multimedijalni događaj za sve uzraste – rekao je Nikodijević.

Foto: beoinfo.rs

On je dodao da će tu svi posetioci imati priliku da se druže sa legendama košarke, igračima koji su obeležili ovaj sport i prethodnu deceniju, kao i gostima Evrolige.

Govoreći o rekonstrukciji Arene, predsednik Skupštine grada je istakao da su u pitanju investicije koje nisu napravljene od njenog puštanja u rad.

Kada je projektovana "Štark arena", trebalo je da bude tehnički najsavremenije opremljena, ali kada je puštena u rad 2004. godine, zbog nedostatka novca nikada nije kupljena oprema. Sada smo prvi put kupili opremu koja ostaje u njenom trajnom vlasništvu. Medijska kocka i medijski prsten, kao i nova savremena led rasveta omogućiće da se i u svim budućim sportskim i kulturnim događajima isprate svi tehnički zahtevi i neće morati više da se iznajmljuje – rekao je Nikodijević.

Foto: beoinfo.rs

Događaju su prisustvovali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, sekretar za sport i omladinu Zoran Jovanović, sekretarka za informisanje Mirjana Pavičić, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, podsekretar za informisanje Boris Jovanović, podsekretar za sport i omladinu Nikola Rajičić, direktor "Štark arene" Đorđe Milutinović, v.d. generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević, direkor "Telekoma Srbija" Predrag Ćulibrk, predsednik KSS Predrag Danilović, kao i predstavnici domaćih kompanija, MUP-a i Vojske RS.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johnny Repp

    15. maj 2018 | 19:33

    Da li je ovo vest dana ili bi trebalo da bude normalno da je tako tri dana pred početak. Mislim da je i ministar sporta trebao da bude u društvu ove dvojice . Naravno ako mu negde ne gori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA