Mali: Ove godine izgradnja još četiri objekta u okviru Beograda na vodi (FOTO)

Mali je poručio da je taj projekat simbol pozitivnih promena koje se dešavaju u Beogradu i Srbiji

  • 85

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas gradilište Beograda na vodi i tom prilikom istakao da je u toku izgradnja šest objekata, kao i da će ove godine početi da se gradi još četiri nova objekta.

Mali je poručio da je taj projekat simbol pozitivnih promena koje se dešavaju u Beogradu i Srbiji.

Siniša Mali je istakao da su prve dve stambene kule praktično završene, kao i da se useljenje očekuje u roku od mesec do mesec i po dana.

Trenutno se nalazimo na 15. spratu zgrade "Vista", pored koje se gradi vrtić. Rok za završetak radova na ovoj zgradi je mart sledeće godine, a zgrada pored – "Park view", trenutno je izgrađena do 11. sprata i biće završena do juna ili jula sledeće godine. Do kraja tekuće godine biće započeta izgradnja još četiri objekta, što potvrđuje činjenicu da je Beograd na vodi najveće gradilište u ovom delu Evrope – rekao je Mali.

Foto: beoinfo.rs

Prema njegovim rečima, na gradilištu Beograda na vodi dnevno radi oko 1.500 radnika, što je dokaz da je domaća građevinska industrija pokrenuta ovim projektom. Sa vrha ove zgrade možemo da vidimo veliki broj projekata koji se nadovezuju na Beograd na vodi. Ove godine počinjemo rekonstrukciju Karađorđeve ulice, dok je izgradnja nove autobuske stanice u Bloku 42 u toku. Postojeća autobuska stanica za 18 meseci više neće biti na tom mestu, već na novoj lokaciji, a na taj način ćemo izmestiti međugradski autobuski saobraćaj iz centra grada, što je bio višedecenijski problem Beograda i Beograđana – dodao je Mali.

Gradonačelnik je naglasio da bi do kraja godine trebalo da bude rešeno i pitanje železničkog saobraćaja, a nakon toga, kada se uklone svi koloseci i ostatak železničke infrastrukture, moći će da započne i druga faza izgradnje Beograda na vodi.

Foto: beoinfo.rs

Zgrada postojeće železničke stanice biće pretvorena u muzej, dok će Savski most biti preseljen na drugu lokaciju. Novi savski most biće ponos Beograđana, a Saobraćajni institut CIP uveliko radi projekat. Do kraja 2019. godine trebalo bi da počne i izgradnja tunela koji će povezivati Savski afmiteatar sa Bulevarom despota Stefana – istakao je Mali.

Kako je rekao, rad na projektu "Beograd na vodi" omogućava nastavak velikih infrastrukturnih radova u Beogradu.

Spustili smo grad na reke i sproveli strategiju koju smo definisali na početku mandata. Tržni centar koji se gradi u okviru projekta "Beograd na vodi" biće najveći u ovom delu Evrope, površine 300.000 kvadratnih metara. Grad Beograd i Republika Srbija pokazali su da mogu da ispune sve obaveze prema investitorima. Beograd na vodi je simbol pozitivnih promena u Srbiji – zaključio je gradonačelnik.

Foto: beoinfo.rs

Događaju su prisustvovali i glavni urbanista Milutin Folić, šef kabineta gradonačelnika Luka Tomić, kao i zamenik direktora "Beograda na vodi" Aleksandar Trifunović.

VIDEO: Izvlačenje olupina iz Save kod Beograda na vodi

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GajbexG

    23. maj 2018 | 19:48

    Beograd na vodi je veliko mozda i najvece gradiliste u ovom delu Evrope i svakog dana se vidi kako se radi i gradi a neki i dalje nisu svesni toga...

  • Ana

    23. maj 2018 | 19:47

    Beograd na vodi je najvece gradiliste na Balkanu koje se veoma dinamicno razvija.

  • maki

    23. maj 2018 | 20:12

    Radovi ne staju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA