Održano 49. takmičenje "Šta znaš o saobraćaju": Dodeljene vredne nagrade i priznanja (FOTO)

Predsednik AMSS Mirko Butulija je dodelio nagrade najboljim ekipama i čestitao najuspešnijim osnovcima

  • 1

AMSS je i ove godine u Ledenoj dvorani hale Pionir u Beogradu organizovao dvodnevno državno takmičenje "Šta znaš o saobraćaju". Tradicionalno nadmetanje učenika u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikala počelo je u petak teoriјskim testom, u Domu učenika Srednje železničke škole, a nastavljeno je u subotu na poligonu spretnosti i praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije iz svakodnevnog života.

Najuspešnijim učesnicima vredne nagrade i priznanja uručili su domaćini takmičenja predsednik AMSS Mirko Butulija i generalni sekretar Predrag Đurđev, kao i direktor policije MUP-a Vladimir Rebić.

Predsednik AMSS Mirko Butulija je dodelio nagrade najboljim ekipama i čestitao najuspešnijim osnovcima, zahvalivši se svima koji su učestvovali u realizaciji a posebno nastavnicima i Društvu nastavnika tehnčkog obrazovanja.

- Ovo jedinstveno takmičenje pored takmičarskog ima edukativni karakter, i ponosni smo na to što je u proteklih 49 godina kroz projekat "Šta znaš o saobraćaju" preko deset miliona dece edukovano o saobraćajnoj kulturi. Samo ove godine kroz takmičenje je prošlo 300.000 đaka koji su stekli nova znanja o bezbednosnom ponašanju u saobraćaju.

PILOT PROJEKAT: AMSS i MUP RS postavili video-kamere za prikaz trenutnog stanja na graničnom prelazu Batrovci

Hvala svim nastavnicima koji su svojim predanim radom ostvarili ciljeve ovog takmičenja, zajedno sa svojih stotinu učenika koji su se borili danas za titule prvaka kao najbolji u svojim okruzima. Vi ste naši najveći promoteri bezbednog učestvovanja u saobraćaju. AMSS će naći model podrške tom predanom radu i nagraditi sve nastavnike i takmičare koji su se plasirali na republičko takmičenje u saradnji sa drugim drštveno odogovorim kompanijama koje će se verujemo odazvati našem pozivu!

Mirko Butulija sa nastavnicima tehničkog obrazovanja Foto: Promo

Učenicima koji su danas znanjem i veštinama obezbedili plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo, želim da se i ove godine vrate u Srbiju kao Evropski prvak - poručio je još na današnjem proglašenju Mirko Butulija.

Direktor policije MUP-a RS Vladimir Rebić dodelio je nagrade najbolje plasiranim na republičkom takmičenju, koji će činiti reprezentaciju Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu Međunarodne automobilske federacije (FIA), u Budumpešti.

- Sa radošću podržavam sve aktivnosti koje AMSS tokom godine organizuje u akciji "Šta znaš o saobraćaju", kao i sve one aktivnosti koje se uz podršku MUP-a RS sprovode u okviru edukacije o bezbednom učešću u saobraćaju - kazao je Vladimir Rebić.

On je na kraju obraćanja čestitao Auto-moto savezu na organizaciji i posebno se zahvalio deci učesnicima takmičenja.

Predsednik AMSS Mirko Bitulija (levo), generalni sekretar Predrag Đurđev (desno) i direktor policije Vladimir Rebić (u sredini) Foto: Promo

ŠZOS je najstarije i najmasovnije učeničko takmičenje u Srbiji i zvanično je takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove godine organizovano je širom Srbije uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

Sami učesnici i nastavnici stoje iza ocene AMSS-a da je nacionalno finale i ove godine prošlo uspešno i da je odlično organizovano. Posle uspešno realizovanog nacionalnog finala, AMSS preuzima i pripremu reprezentacije za nastup u Evropi krajem septembra u Mađarskoj.

Četvoročlana ekipa, dve devojčice i dva dečaka koji su se danas pokazali kao najuspešniji, Nina Polić, Nevena Dragićević, Ilija Mrkšić i Konstantin Nićetin, predstavljaće Srbiju na ovom takmičenju, gde će u jakoj konkurenciji vršnjaka iz čitave Evrope, i četvrti put pokušati da osvoji titulu šampiona.

VIDEO: U patroli sa saobraćajnom policijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasmina

    26. maj 2018 | 23:36

    Drago mi je sto se ovo takmicenje ponovo vratilo u skole.nekada davno 1978 bila sam jedina devojcica na regionalnom takmicenju.cestitam organizatorima i svim ucesnicima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA