Mila i Jelena su spasile život starici koja je želela da skoči s Brankovog mosta: Bile su preplašene, ali ih to nije pokolebalo (FOTO)

Mila je nesrećnu ženu odvukla u automobil, a tamo su i ona i Jelena pokušale da je umire i da saznaju šta se dešava i gde stanuje. Tada su shvatile da je žena krajnje rastrojena

  • 5

Mila Lazarević i Jelena Aleksić jutros su sprečile stariju ženu (75) da skoči s Brankovog mosta u Beogradu. U trenutku kad je starica delimično prešla ogradu, najverovatnije s namerom da skoči u Savu, devojke su prelazile most automobilom i primetile je.

- Krenule smo ka gradu kolima i Jelena je videla ženu koja je čudno bila zagledana u vodu. Polako smo počele da usporavamo, kad smo videle da je žena već krenula da preskače ogradu. Tu smo automatski, refleksno zakočile i krenule u rikverc. Ja sam izletela, ne znajući ni šta treba da radim - ispričala je Mila.

>>> Dve heroine sprečile samoubistvo starije žene na Brankovom mostu, odgovorile su je kada je već prešla ogradu

Osim što su se Mila i Jelena našle na pravom mestu u pravo vreme kako bi spasile jedan život, srećna okolnost u ovom, umalo nesrećnom događaju, bila je i ta što starica nije imala dovoljno snage da preskoči ogradu.

- Ja sam samo dovikivala "jeste dobro?", na šta mi je ona odgovorila da nije. Samo sam poletela ka njoj - kazala je Mila, koja je staricu uhvatila za ruke i povukla je unazad.

Kako kaže, odvukla ju je u automobil, a tamo su i ona i Jelena pokušale da umire staricu i da saznaju šta se dešava i gde stanuje. Tada su shvatile da je žena krajnje rastrojena.

- Rekla nam je da želi na Zemunski kej i mi smo se zaputile tamo. U međuvremenu smo pokušale da uočimo neku policijsku patrolu. Kružile smo i kružile pod izgovorom da ne znamo gde je kej, jer nismo znale šta je najbolje uraditi sa osobom koja je pokušala samoubistvo - iskrena je Mila.

Oko Ugrinovačke ulice naletele su na policijsku patrolu i predale im staricu koju su neposredno pre toga spasile. Policajci su već imali dojavu da neko hoće da se baci sa Brankovog mosta, pa su znali o čemu se radi.

- Tu smo ženu predali policiji. Ona je bila prvo van sebe, govorila je da joj je svega dosta, da ima crne misli. Nakon toga se pravila kao da se ništa nije dogodilo, pa smo mislili da je najbolje da policija odluči šta bi trebalo uraditi - objašnjava ova devojka koja kaže da se ona u tom trenutku na mostu tresla od straha, iako je delovala mnogo hrabro.

VIDEO: Žena odustala od samoubistva u Nišu

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA