Ovih pet "običnih" ulica u Beogradu uskoro će postati "pametne"

U asfalt ovih ulica biće ugrađeni brojači koji će prikupljati podatke o vremenu registrovanog prolaska vozila, brzini kretanja svakog automobila, periodu zauzetosti induktivne petlje, kategorizaciji svakog snimljenog vozila, da li je to motocikl, automobil ili autobus...

  • 5

Pet prometnih ulica u Beogradu postaće uskoro „pametne“ i neprekidno će snimati saobraćaj. Radi se o Bulevaru Nikole Tesle, ulicama Marka Čelebonovića i Omladinskih brigada, kao i Višnjičkoj ulici i Južnom bulevaru.

Tatin sin razlupao "Ronaldov ferari" od 170.000 evra u Košutnjaku, a bio je najskuplji polovni automobil u Srbiji (FOTO) (VIDEO)

U asfalt ovih ulica biće ugrađeni automatski brojači saobraćaja, a prikupljaće se podaci o broju i kategoriji vozila, kao i brzinama kojima se kreću. Ti podaci imaće strateški značaj za planiranje razvoja saobraćajnog sistema, kažu nadležni.

Podaci se prikupljaju preko senzora, a onda putem mreže mobilne telefonije prenose do centralnog računara u prostorije Sekretarijata za saobraćaj.

Potencijalni dobavljači uveliko šalju ponude, a ko će biti zadužen za ugradnju ovih sprava znaće se 6. jula, kada je zakazano otvaranje ponuda. Po izboru ponuđača, odabrana firma imaće rok od tri meseca da ugradi ovu opremu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA