≫ 

Potop u Beogradu: Ne izlazite iz kuće ako ne morate, veliko nevreme napravilo haos u prestonici (VIDEO)

Kiša koja je jutros počela da pada je bila samo uvod u prolom oblaka nad Beogradom, na ulicama je pravi potop

  • 8

Meteorolozi već danima najavljuju promenljivo oblačno i nestabilno vreme, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, ali kiše koje su pogodile Srbiju, prevazilaze sve najave vremenske prognoze, jer ovo trenutno je pravi potop!

Beogradsko naselje pliva u kanalizaciji, jadni ljudi hodaju po ogradama jer im je voda iznad pojasa. Širi se nesnosan smrad! (VIDEO)

Poplava kod tržnog centra "Big Fashion" na Karaburmi Foto: Telegraf.rs

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje da će u narednih sat vremena na području Beograda, na potezu od Beograda do Zrenjanina i na severu Šumadije biti jaki plluskovi, grmljavina i ponegde grad.

Količine padavina biće od 20 do 30 mm i sa tendencijom premeštanja ka Pomoravlju i dalje na jug i istok Banata, navodi se u hitnom upozorenju RHMZ.

Na teritoriji cele Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina, grmljavine i olujnog vetra. Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike.

Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe, stoji u objašnjenju na sajtu RHMZ.

PLIVA NASELJE VOJVODE VLAHOVIĆA 

Najkritičnije je, kao i uvek, u naselju Vojvode Vlahovića. Dovoljno je samo 15-20 minuta jače kiše, pa da stanovnici ovog beogradskog naselja budu bukvalno potopljeni i odsečeni od sveta.

Naravno, dodatno otežava situaciju jer je voda koja se skuplja, zapravo izlivena kanalizacija. Tako da se naseljem pored toga što je odsečeno od sveta širi i nesnosan smrad. Slike automobila koji plutaju ulicama ovde su uobičajene tokom kišnih dana. Ni danas nije bilo drugačije.

Glavni put u ovom naselju postaje neprohodan zbog velike bare koja se napravi kada padne kiša. Automobili se zaglave, a ni gradski prevoz ne može da saobraća tom rutom.

Potop u naselju Vojvode Vlahovića Foto: Telegraf.rs

AUTOMOBILI PLIVAJU NA DORĆOLU 

Delovi Dorćola, kao i kompletan potez od Trga republike, preko Francuske ulice, ka Dunavskom keju, skoro potpuno je poplavljen!

Automobili skoro uopšte ne mogu da se kreću ulicama, voda se preliva po saobraćajnicama i preti da uđe u pojedine kuće i zgrade koje se nalaze na ovom potezu.

Slivnici "Beogradskog vodovoda" trenutno, očigledno, nisu u mogućnosti da prime ovoliku količinu vode.

Ništa bolja situacija nije ni u komšiluku, u Bulevaru despota Stefana, koji bukvalno pliva pod vodom.

Delovi Dorćola, kao i kompletan potez od Trga republike, preko Francuske ulice, ka Dunavskom keju, skoro potpuno je poplavljen! Foto: Mića Stajčić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA