≫ 

Što više stanova u zgradi, to skuplji upravnik: Evo koliko će Beograđane koštati usluge profesionalnih rukovodilaca

Predložene su i cene tekućeg i investicionog održavanje zgrada

  • 1

Što je veći broj stanova, teže je donositi odluke, pa će i naknada za prinudno postavljenog upravnika biti veća, najavljuje predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević. Predviđeno je da za stan i poslovni prostor zgrade do osam stanova, naknada po stanu bude 240,57 dinara mesečno, za zgrade koje imaju od osam do 30 stanova - 288,68 dinara, a u zgradama sa više od 30 stanova naknada bi trebalo da bude 336,80 dinara.

Odbornici Skupštine grada Beograda razmatraće na sutrašnjoj sednici odluku o tome koliko će stanari, koji nisu izabrali upravnika zgrada, ubuduće plaćati profesionalne upravnike koje postavi lokalna samouprava, najavio je predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević.

Evo šta možete da uradite ako niste zadovoljni svojim upravnikom zgrade

Nikodijević je za Tanjug pojasnio da će naknada za prinudno postavljenog profesionalnog upravnika, po stanu, zavisiti od veličine zgrade, jer što je veći broj stanova, teže je donositi odluke, pa će i cena biti veća.

Cena upravnika zavisi od veličine zgrade, Foto: Wikipedia/Lošmi

Tako je predlogom odluke predviđeno da za stan i poslovni prostor zgrade do osam stanova, naknada po stanu bude 240,57 dinara mesečno, za zgrade koje imaju od osam do 30 stanova – 288,68 dinara, a u zgradama sa više od 30 stanova naknada bi trebalo da bude 336,80 dinara mesečno.

Istom odlukom reguliše se i visina izdvajanja za tekuće i investiciono održavanje zgrada, a Nikodijević ističe da su te naknade u Beogradu najmanje u regionu.

- Ima zgrada sa liftom i onih bez njih, što pravi razliku u ceni - dodao je Nikodijević.

Tako će, prema odluci, minimalna visina troškova za tekuće održavanje mesečno u zgradi bez lifta iznositi 360,85 dinara, a u zgradi sa liftom 469,11 dinara.

Na cenu investicionog održavanja utiče više parametara, a ona se plaća po kvadratu. Najvažniji uslov je starost zgrade – srazmerno starosti zgrade neophodno je više ulagati za investiciono održavanje, pa je predviđeno da to bude od tri do osam dinara po kvadratu, pojasnio je Nikodijević.

VIDEO Crkva gradi stanove:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    25. jun 2018 | 15:43

    Pa valjda sto vise stanova cena treba da bude jeftinija a ne skuplja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA