Beograd dobija 2 nova vrtića: Roditelji sa Altine i Ovče presrećni

Ove godine lista čekanja za mesto u nekom od beogradskih vrtića biće znatno kraća

  • 2

Grad Beograd planira izgradnju novog vrtića u Ovči za šta je tender za izbor projektanta već završen, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje Slavko Gak.

- Izgradnja vrtića na Altini se privodi kraju, on će biti otvoren 1. septembra a tamo gde nema prostora za adaptacije, razmišljaće se o gradnji što

je slučaj sa Ovčom - rekao je Gak za RTS.

Alarmantno: Veliki broj beogradskih vrtića prepun pokvarenih rekvizita i prljavštine

On je poručio da će ove godine lista čekanja za mesto u nekom od beogradskih vrtića biti znatno kraća u odnosu na prošlogodišnju, kada je na mesto čekalo 10.000 dece.

Novi vrtići smanjiće liste čekanja, Foto-ilustracija: Pixabay

- Ove godine očekujem mnogo manju listu do čega ćemo doći otvaranjem novih mesta i nastavkom saradnje sa privatnim vrtićima. To nam je već dalo istorijski broj upisane dece u vrtićima, oko 72.500 - rekao je Gak.

On je istakao i da je najveći broj zahteva očekivano stigao na najvećim opštinama ali da će Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu odobravati i dodatnih 20 odsto povećanja kapaciteta u ustanovama u kojima je to izvodljivo. Do sada je, kako je rekao, sedam ustanova to već zatražilo i njihovi zahtevi se razmatraju.

- Važno je da roditelji znaju da će novih mesta biti i nakon objave konačne liste upisane dece, a svi oni koji ne budu upisani, ukoliko žele, imaju pravo na odbijenicu za privatni vrtić s kojom stiču pravo na refundaciju - rekao je Gak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA