Svetska atrakcija ispred Skupštine grada: Beograđani se oduševili moćnim mašinama (FOTO)

Reč je o karavanu koji ima humanitarni karakter i sav novac biće doniran za obolele od raka u Makedoniji

  • 6

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić primio je danas u Starom Dvoru učesnike karavana prijateljstva "Onelife rally" koji je krenuo iz Venecije ka konačnoj destinaciji rumunskom gradu Mamaja.

Opština Savski venac i ove godine nagradila vukovce i đake generacije (FOTO)

Reč je o karavanu koji ima humanitarni karakter i sav novac biće doniran za obolele od raka u Makedoniji.

- Za nas u Beogradu je veliko zadovojlstvo da učestvujemo u humanitarnim akcijama koje spajaju evropske zemlje. Ovo je jedna od lepih humanitarnih akcija koja promoviše automobilizam, koja spaja Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Mađarsku, Rumuniju i ovo je na neki način dokaz da smo mi evropska zemlja, kandidat za članstvo u EU i da zajedno sa zemljama članicama EU radimo ovako zajedničke projekte - rekao je Vesić.

On je rekao da je dobra svaka humanitarna akcija koja ima za cilj da spaja ljude u regionu i dodao da će učesnici karavana prijateljstva novac koji prikupe donirati za obolele od raka u Makedoniji, te da će Grad rado u tome učestvovati.

Goran Vesić i učesnici karavana prijateljstva "Onelife rally"-Foto: Beoinfo

- Verujemo da svaka akcija u kojoj širimo međusobne dobre vibracije je dobra i mi ćemo u tome uvek učestvovati - rekao je Vesić.

Kada je u pitanju automobilizam, dodao je on, Beograd ima dugu tradiciju.

Kako je rekao, 6. septembra 1939. godine održana je trka formule 1 u Beogradu i to je bila jedina takva trka koja je održana za vreme Drugog svetskog rata.

- Mi smo obnovili tu trku pre dve godine i sada se borimo za to da uđemo u FIA kalendar da postanemo klasik trka i da onda kolekcionari koji imaju bolide iz svih vremena dolaze ovde da voze tu trku - dodao je Vesić.

Goran Vesić i organizator karavana prijateljstva "Onelife rally" Nik Papić-Foto: Beoinfo

Organizator karavana prijateljstva "Onelife rally" Nik Papić je rekao da je prošle godine u tom karavanu bilo 15 automobila, a da ih sada ima 40.

- Zahvalan sam Gradu što smo parkirali automobile u centru grada, jer ovaj događaj je interesantan za sve ljude koji žive u Beogradu pošto mogu da na jednom mestu vide sve te automobile koji se inače ne mogu videti po zemljama bivše Jugoslavije - rekao je Papić.

Nakon prijema učesnici relija sa svojim automobilima krenuli sa platoa ispred Skupštine grada ka Budimpešti, a konačna destinacija im je Mamaja u Rumuniji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA