≫ 

Stanari dve ulice na Vračaru dva dana bili bez polovine parking mesta zbog filmske ekipe (VIDEO) (FOTO)

- Kako parkiranje teretnih vozila i autobusa nije dozvoljeno na parking mestima obuhvaćenim zonskim sistemom parkiranja, "Parking servis" je o tome obavestio Komunalnu policiju, u čijoj je to nadležnosti - rekli su u JKP "Parking servis"

  • 3

Već nekoliko dana zauzet je bio veliki broj parking mesta koja pripadaju parking servisu u Ulici Vojvode Šupljikca. Od srede uveče, problem s parkiranjem imaju i stanari Kajmakčalanske ulice kojima ništa nije jasno, osim što po oznakama nagađaju da im je mesta zauzela neka filmska ekipa.

Klasična srpska svađa: Nišlije se posvađale i ispsovale zbog parkinga, pa je jedan izvadio srp i izbo drugog

One koji i uspeju da parkiraju, nakon toga sačeka papir s porukom "Molimo pomerite kola, ekipa serije...", ali ne piše koje.

Ograđeno pola ulice Foto: Telegraf

- Jutros sam zatekao autobus za šminkanje i garderobu na kome piše "Ekipa filma Balkanska linija", pa pretpostavljam da od njihovih vozila ne mogu da se parkiram - kaže jedan od stanara i dodaje da je načuo da se snima film o Kosovu.

Autobus filmske ekipe Foto: Telegraf

Filmska ekipa nikoga nije obavestila da se tu nešto snima, osim što su zauzeli više od pola ulice i uredno ogradili svoja vozila. To što još nije poznato da li se snima serija ili film manje brine stanare sve dok niko ne pravi galamu, ali im itekako zadaje glavobolju potraga za mestom za parkiranje.

Filmska ekipa Foto: Telegraf

Kako je za korišćenje većeg broja parking mesta potrebna posebna dozvola, obratili smo se JKP "Parking servisu" s pitanjem - da li su dali odobrenje da se zauzmu tolika mesta.

Gužva od gomile automobila Foto: Telegraf

Tamo su za "Telegraf" rekli da je izdavanje rešenja kojim se odobrava zahtev da se zauzmu određena parking mesta u zoniranom području Beograda u isključivoj nadležnosti Sekretarijata za saobraćaj.

Obaveštenje od ekipe serije! Foto: Telegraf

- S obzirom na to da "Parking servisu" nije dostavljeno nikakvo Rešenje Sekretarijata kojim se odobrava zauzeće parking mesta u Ulici Vojvode Šupljikca i u delu Kajmakčalanske ulice određenoj produkcijskoj kući, sva parkirana vozila podležu redovnoj kontroli parkiranja, koju sprovode radnici preduzeća. Kako parkiranje teretnih vozila i autobusa nije dozvoljeno na parking mestima obuhvaćenim zonskim sistemom parkiranja, "Parking servis" je o tome obavestio Komunalnu policiju, u čijoj je to nadležnosti - rekli su u pomenutom javnom preduzeću.

Trake kojima čuvaju mesta Foto: Telegraf

Shodno tome, stanari nisu ni mogli da očekuju popunjena mesta na kojima obično parkiraju, ali bi komunalna policija u narednim satima trebala da reši problem svim onima koji plaćaju parking u tom delu 3. zone.

Kombi filmske ekipe Foto: Telegraf

Nakon našeg istraživanja, nadležni su reagovali, a ekipa je regularno zauzela parking i sklonila trake.

(S.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    12. jul 2018 | 23:02

    Evo toliko se postresoh što stanari dve ulice nemaju slobodno parking mesto ispred nosa, da neću noćas moći oka da sklopim.

  • Ja...RS

    13. jul 2018 | 00:31

    Vama smeta sve zivo,koliko ste sebicni to je neopisivo.

  • boki

    13. jul 2018 | 00:57

    To je i najveci problem Srbije,to ne sme vise da se desi,tragedija prava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA